Srbija i danas slavi: Rukometašice stigle do odličja na Mediteranskim igrama! (FOTO)

Autor:

Sport

06.07.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sjajna vest stigla je iz alžirskog Orana,

Srbija i danas slavi: Rukometašice stigle do odličja na Mediteranskim igrama! (FOTO)

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Ženska rukomenta reprezentacija Srbije nastavila je niz uspeha srpskih sportista na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

Naše rukometašice su u meču za treće mesto savladale selekciju Portugala rezultatom 26:22 i okitile se bronzanom medaljom.

Interesantno je napomenuti da su naše devojke mediteranski rukometni turnir otvorile i zatvorile trijumfom protiv selekcvije Portugala. U prvom kolu grupne faze Portugalke su savladane rezultatom 21:20. U drugom kolu grupnog nadmetanja bile su bolje i od Severne Makedonije – 26:18, da bi i u poslednjem meču u grupnoj fazi pobedile. Ovog puta, bile su bolje od Turske rezultatom 31:26.

U borbi za veliko finale naše devojke su ubedljivo poražene od selekcije Hrvatske rezultaom 31:20, ali je meč za bronzanu medalju doneo veliko slavlje u našoj rukometnoj reprezentaciji.

 

Nakon ovog susreta, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar je za portal Olimpijskog komiteta Srbije izjavio:

- Posle polufinalne utakmice protiv Hrvatske, danas je baš bilo teško – baš onako kako smo očekivali. I zbog toga što smo izgubili polufinalnu utakmicu i zbog toga što je Portugal odigrao jednu od svojih najboljih utakmica protiv Španije u polufinalu. Prvo poluvreme smo počeli dobro, a onda smo zbog isključenja izgubili svoj ritam i Portugal je preuzeo inicijativu koja je dovela do rezultatske prednosti sa kojom su otišli na poluvreme. Raduje me što smo u drugom poluvremenu odigrali 15 minuta dobro i u  odbrani i u napadu, tako da smo došli do 4-5 golova prednosti i priveli smo utakmicu do kraja kako treba.

Foto: Starsport

Uroš Bregar selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading