Odbojkašice stigle do novog odličja: Na grudima naših devojaka zasijala bronza! (FOTO)

Autor:

Sport

04.07.2022

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija sjajnih vesti iz alžirskog Orana se nastavlja.

Odbojkašice stigle do novog odličja: Na grudima naših devojaka zasijala bronza! (FOTO)

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Odbojkašice Srbije sa Mediteranskih igara vraćaju se sa osvojenom bonzanom medaljom.

U borbi za odličje odobjkaška reprezentacija Srbije sastavljena od devojaka mlađih od 21 godine savladala je selekciju Španije rezultatom 3:2

Na putu do finala Srbija je prvo u grupnoj fazi slavila u duelima sa Francuskom (3:1) i Hrvatskom (3:2). U okviru četvrtfinalnog dvoboja naše devojke su savladale Egipat, da bi u polufinalu bolja bila selekcija Turske koja je ostvarila maksimalni trijumf rezultatom 3:0.

U prvom setu meča za bronzano odličje Srbija je poražena rezultatom 25:16. To ih, međutim, nije obeshrabrilo. One su u drugom setu podigle nivo svoje igre i osvojile su ga rezultatom 25:18. 

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Detalj sa susreta za bronzanu medalju između Srbije i Španije

 

Treći set ponovo je pripao Španiji. Španska reprezentacija dobila je ovaj set rezultatom 25:20 iako su srpske odbojkašice dobro otvorile ovaj set i vodile 10:8. Ipak, Špankinje su uspele da preokrenu rezultat i da vežu nekoliko osvojenih poena što ih je dovelo do rezultata 16:11. Naše devojke pokušale su da stignu ovaj rezultat, ali do kraja trećeg seta nisu uspele u tome. Treći set izgubile su rezultatom 25:20.

Trijumfom u četvrtom setu rezultatom 25:16, Srpkinje su izborile poslednji, peti set u kojem su slavile 15:10 i veliko slavlje moglo je da počne.

Žensku reprezentaciju Srbije na Mediteranskim igrama sa klupe je predvodila selektorka Marijana Boričić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading