Oni ne znaju za neuspeh: Basketaši stigli do srebra na Mediteranskim igrama! (FOTO)

Autor:

Sport

04.07.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija je nastavljena.

Oni ne znaju za neuspeh: Basketaši stigli do srebra na Mediteranskim igrama! (FOTO)

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 nastavlja sa serijom uspeha.

Na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu srpski basketaši su stigli do srebrne medalje.

Ekipa u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nikola Kovačević i Nemanja Stanković odigrala je odličan turnir u prethodna četiri dana u Oranu. Naši momci zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi uz dve pobede. Prvo su pobedili Kipar rezultatom 19:16, da bi dan kasnije pobedili i odličnu ekipu Francuske sa 21:19.

U četvrtfinalu, naši momci su se ukrstili sa sjajnom ekipom Hrvatske. Selektor naše reprezentacije Marko Ždero je naglasio da je Hrvatska došla sa snažnim sastavom i to se i pokazalo na samoj utakmici. U vrlo izjednačenom meču, momcima je trebalo vreme da naprave razliku u odnosu na protivnika, ali su to na kraju uspeli i pobedili su ovaj meč rezultatom 17:14. To ih je dovelo do polufinala protiv ekipe Španije.

Republika

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3

 

Silovito su Antić, Momirov, Kovačević i Stanković krenuli u polufinalu. Nakon malo više od jednog minuta igre, poveli su protiv Španaca sa 6:0. Protivnička ekipa uspela je prvi poen da zabeleži tek nakon minut i po igre. Međutim, naši basketaši nisu se zaustavljali, već su u jednom trenutku utakmice imali prednost od čak 11:1. U jednom periodu utakmice izgledalo je da bi Španci možda mogli da uhvate rezultatski priključak, ali Srbija nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje. Odlično su priveli utakmicu kraju i na kraju su pobedili 21:13 i plasirali se u finale.

U finalu su snage odmerili sa ekipom Francuske sa kojom su Žderovi izabranici već igrali u grupi. Naši reprezentativci nisu najbolje otvorili meč, obzirom da je Francuska povela sa 2:0, ali su se nakon prvih dva minuta igre naši momci oslobodili pritiska i preokrenuli rezultat u svoju korist, pa je nakon tri minuta igre bilo 8:3 za naše basketaše. Na oko tri i po minuta do kraja basketaši Francuske uspeli su da izjednače rezultat na 9:9, a onda i da povedu sa 11:9 šutom izvan linije za dva poena. U tim trenucima, reprezentacija Srbije pokušala je šutevima sa distance da preokrene rezultat u svoju korist, ali su bili neprecizni. Francuska je na dva minuta do kraja utakmice imala prednost od 13:9. Naši basketaši zaista su se do kraja utakmice zaista lavovski borili, ali ovoga puta nisu uspeli da slome otpor dobre i tvrde reprezentacije Francuske koja je pobedila rezultatom 19:13.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srebrna medalja je osvojena na Mediteranskim igrama

 

Nakon novog uspeha, selektor srpskih basketaša Marko Ždero je izjavio:

- Momci su svakako zaslužili više od srebrne medalje. Mislim da ova utakmica treba da prenoći da bismo mogli da izvedemo kvalitetnu analizu. Ovo su mladi momci i sa ovkvim odnosom, biće ovo sve dobro - istakao je selektor, a prenosi zvanični sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading