Vaterpolo klasik: Srbija protiv Hrvatske za polufinale Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

29.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delfini, potopite Barakude.

Vaterpolo klasik: Srbija protiv Hrvatske za polufinale Svetskog prvenstva!

Foto: Starsport

Dušan Mandić protiv Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija Srbije se dominantno, sa tri pobede u grupnoj fazi, domogla četvrtfinala Svetskog prvenstva, a tamo je čeka verovatno najveći rival, selekcija Hrvatske.

Pre početka šampionata niko nije očekivao da se ove ekipe sastanu već u četvrtfinalu, ali je za sve "kriva" reprezentacija Hrvatske koja je u grupi remizirala sa Grčkom, a potom je zbog lošije gol-razlike završila drugoplasirana. Zato je bila primorana da odigra meč više u Mađarskoj i preko osmine finala u kojoj je savladala Gruziju se domogla duela sa Srbijom koja je imala mini-odmor.

"Delfini" i "Barakude" će snage odmeriti danas od 16 časova u Budimpešti, a posle tog meča će jedni otići u borbu za medalje, dok će drugi kući.

Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017, a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke - rekao je Viktor Rašović uoči velikog derbija.

Republika

Foto: Starsport

Viktor Rašović

Sa druge strane, svoja očekivanja je izneo i Ivica Tucak.

Sledeći rival je Srbija i biće mnogo teže nego danas. Rekao bih da je protivnik po meri i ja bih da uživamo u jednom pravom sportskom meču. Bezbolna smena neće biti nikome, kada bi to bilo bezbolno u sportu onda bi svi menjali preko noći. I mi i oni u izmenjenom sastavu, i mi i oni i dalje jaki. Spremićemo se za tu utakmicu koliko god možemo. Verujem da ćemo odigrati dobro i da ćemo pobediti. To je moja moja želja - rekao je selektor Hrvatske.

Pobednik duela između Srbije i Hrvatske će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Španija - Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading