TUŽNE VESTI! Zlatna srpska OLIMPIJKA završava karijeru? Ovo je RAZLOG!

Autor:

Sport

21.02.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaravajuće informacije!

TUŽNE VESTI! Zlatna srpska OLIMPIJKA završava karijeru? Ovo je RAZLOG!

Foto: Starsport

Jovana Preković, olimpijska šampionka u karateu i najbolja sportistkinja Srbije u 2021. godini, možda uskoro okonča svoju karijeru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jovana Preković

 

Jovanin trener, Roksanda Atanasov, najavila je mogućnost da ove godine Jovana Preković okonča takmičarsku, a ona svoju trenersku karijeru:

- Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvesno je da ga neće biti ni u Los Anđelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo budućnost, jer nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada. Iz tog razloga postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Jer, vraćamo se u sistem u kome nećemo imati podršku i slobodu koju smo imale dok je karate bio u programu Olimpijskih igara. Nema sumnje da je to težak udarac za naš sport. Karate apsolutno zaslužuje da bude u programu Olimpijskih igara, po svom kvalitetu, masovnosti i svim ostalim parametrima, ali jednostvno mi nemam nikakav uticaj na te odluke koje se donose- detaljno je opisala trenutnu situaciju Roksanda Atanasov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading