KRV NIJE VODA! Ćerka Dragutina Topića je pravi anđeo, melem za oči! (FOTO)

Autor:

Sport

21.02.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angelina Topić jedna je od najvećih mladih nada srpske i svetske atletike.

KRV NIJE VODA! Ćerka Dragutina Topića je pravi anđeo, melem za oči! (FOTO)

Foto: Starsport

Trostruka juniorska šampionka Srbije sa 16 godina i rezultatom 189 cm u skoku uvis zauzima lidersku poziciju na svetskoj rang listi u svom uzrastu.

Šampionski geni, sportski milje u kojem je rođena, atletska borilišta na kojima je napravila prve korake života učinili su da "kraljica sportova" bude njeno životno opredeljenje, da rano dosegne svetski vrh i oseti slast šampionskog postolja.

Najslađi trenuci velikih sportskih šampiona su upravo oni kada njihovi naslednici ne samo krenu njihovim stopama, već nadmaše slavne roditelje na tom njihovom profesionalnom putu.

Zadatak ni malo lak, zadatak koji većinu opterećuje, stavlja ogroman pritisak i teret na leđa deteta, ali ne i za naslednicu Dragutina i Biljane Topić.

Republika

Foto: SAS

Angelina Topić

 

Otac je osvajao evropska prvenstva u Splitu i Stokholmu 1990. i 1996. godine, zlato i na Svetskom juniorskom u Plovdivu 1990. i Univerzijadi 1995

Jedan je od najboljih srpskih atletičara svih vremena, od 1993. godine drži državni rekord skoku uvis sa preskočenih 2,38 m, čime deli 15. mesto na rang listi najboljih skakača uvis svih vremena.

Bio je četvrti Olimpijskim igrama u Atlanti, majka je državna rekorderka u troskoku, a zajedno su učinili da Srbija ima atletski dragulj o kome će se tek pričati i pisati, na čiji “nebeski skok” ćemo svi čekati i zajedno sa njom verovati u olimpijsko zlato.

Izabrala je da leti svojom putanjom, da pomera granice sa lakoćom, piše sopstvenu priču koja toliko liči na očevu, a ipak je samo njena i jedinstvena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading