MARAKANA BEZ TROFEJA: Crvena zvezda već sada ostala bez titule!

Autor:

Sport

16.01.2022

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prolećni deo sezone u Super ligi Sebije za stonotenisere započeo je velikim derbijem u kojem su se sastali aktuelni šampion države, Crvena zvezda i trenutni lider superligaškog karavana, beočinski Radnički.

MARAKANA BEZ TROFEJA: Crvena zvezda već sada ostala bez titule!

Foto: Republika

Marakana

Ekipa iz Beočina je prvu fazu takmičenja okončala sa stoprocentnim učinkom ostvarivši 11 trijumfa u isto toliko odigranih mečeva. Sa druge strane crveno-beli, branioci trofeja, doživeli su tokom jeseni tri neuspeha, pa je duel u dvorani Sportskog centra u Beočinu za njih bio "biti li ne biti".

Prošlo je više od šest meseci od kako su stonoteniseri Crvene zvezde u dramatičnom duelu u Zrenjeninu stigli do jubilarne desete šampionske titule, savladavši tadašnjeg, višegodišnjeg šampiona, ekipu Banatra iz Zrenjanina. Ovoga puta velikan iz Ljutice Bogdana već na startu prolećnog dela oprašta se od pehara.

Crvena zvezda je nastupila oslabljena neučešćem internacionalca iz Bahreina Mohameda Abasa, a otežavajuća okolnost bila je i povreda Nikole Strugarevića koji se još uvek nije u potpunosti oporavio, ali je morao da nastupi na ovom susretu. Upravo je Strugarević otvorio ovaj meč duelom protiv Ljubomira Pišteja koji je stonoteniser Radničkog rešio u svoju korist nakon četiri odigrana seta.

U nastavku meča kapiten crveno-belog tima i kapiten srpske stonoteniske reprezentacije, Marko Jevtović takođe je nakon četiri seta poražen od bugareskog internacionalca Petje Krasteva.

Velikih 2:0 ekipa Radničkog je i u naredna dva susreta umela da sačuva i da time stigne na samo korak od osvajanja titule šampiona Srbije. 

- Pojedinačni rezultati:

Lj. Pištej - N. Strugarević 3:1 (9:11, 11:6, 11:7, 14:12)

P. Krastev - M. Jevtović 3:1 (11:6, 8:11, 11:9, 11:6)

B. Crepulja - D. Toađer 3:0 (11:0, 11:0, 11:0)

Lj. Pištej - M. Jevtović 3:0 (11:7, 11:8, 11:3)

Mora se napomenuti da su i stonoteniseri Radničkog u ovom susretu nastupili oslabljeni. Naime, Žolt Pete, prošlosezonska uzdanica Crvene zvezde nije nastupio u ovom meču.

U narednom 13. kolu Super lige očekuje nas i Večiti derbi. U dvorani na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" snage će odmeriti ekipe Crvena zvezde i Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Cobe

16.01.2022 14:01

Novak da je imao imalo ponosa i da nije slusao ludog srdjana trebao je odmah u pocetku da se vrati ane da bruka i sebe i drzavu Srbiju