VEST DANA U REGIONU: Đoković će igrati protiv Nadala i to u Sarajevu!

Autor:

Sport

20.08.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal u petak je i zvanično objavio da završava tenisku sezonu i da će se na teren vratiti tek 2022. zbog problema sa stopalom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iako ne deluje izvodljivo, zvuči više nego zanimljivo

Istog dana stigla je i neverovatna informacija u kojoj se spominje i odigravanje egzibicionog meča Novaka Đokovića i Nadala i to u Sarajevu. 

U prestonici Bosne i Hercegovine se ovih dana igra teniski turnir za dečake tinejdžerskog uzrasta "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2021", a tim povodom je u Sarajevo stigao Đordi Kambra, predsednik Kraljevskog teniskog kluba iz Barselone.

Kambra je gostujući u emisiji na jednoj od televizija obećao da će se potruditi da organizuje egzibicioni susret između Đokovića i Nadala upravo u Sarajevu.

- Nije lako, jer svi bi želeli da imaju taj meč u svom gradu, ali pokušaćemo. Učinićemo sve sa naše strane - rekao je Kambra, a prenosi "Radio Sarajevo".

- Kontakt sa Nadalom je veoma dobar, on je igrač našeg kluba i pokušaćemo ukoliko ne bude imao drugih obaveza ili fizičkih problema. Pokušaćemo da utičemo na njega da stigne u Sarajevo - istakao je Kambra, mada ostaje pitanje koliko bi takav spektakl bio izvodljiv upravo u Sarajevu, naravno kada se zna da Nadal sada ima drugih briga.

Podsetimo se, Đoković je već više puta boravio u glavnom gradu BiH, a u Sarajevu je 2020. godine trebalo da održi egzibicioni Adria Tour. Ipak, on je bio otkazan zbog širenja pandemije korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading