KIŠA OTKAZA PRED US OPEN: Pogledajte ko sve stoji na putu Đokoviću!

Autor:

Sport

19.08.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je četvrti gren slem u godini. Poslednji u nizu održava se u Njujorku - US open. Treba naglasiti da će upravo na Otvorenom prvenstvu Amerike najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pokušati da stigne do "kalendarskog slema" i time uđe u istoriju belog sporta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković može da na US openu ispiše istoriju

Srpski teniser je ove sezone slavio na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Ipak, na Olimpijskim igrama u Tokiju nije uspeo da ostvari svoj san i okiti se zlatom, ali pred njim je novi izazov, kojim bi samo potvrdio da je najbolji svih vremena.

Ono što može biti olakšavajuća okolnost za Đokovića je ta što na US Openu neće biti nekoliko tenisera, koji su zbog povrede morali da otkažu učešće.

Prvi u nizu bio je Rodžer Federer, koji će morati na operaciju i veliko je pitanje hoće li se uopšte vraćati profesionalnom igranju tenisa.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Najnoviji u nizu otkaza u Njujorku je aktuelni šampion, Austrijanac Dominik Tim, a Otvoreno prvenstvo Amerike propustiće i Borna Ćorić.

Pod velikim znakom pitanja je i nastup Rafaela Nadala, koji se sa poslednjeg turnira povukao zbog povrede stopala.

Ali, na spisku ostaju i imena koja mogu da ugroze srpskog asa, a među njima je I Novakov "dželat" iz Tokija, Nemac Aleksandar Zverev, prošlogodišnji finalista US Opena.

Takođe su tu i drugi reket sveta - Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, kao i veliki broj mladih i ambicioznih tenisera.

US open je na programu od 30. avgusta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading