AKO NE MOGU DA UŽIVAM NEĆU NI DA IGRAM: Nadal sve bliži povlačenju sa US opena!

Autor:

Sport

17.08.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal između ostalog poznat je po tome što je izdržao sve prepreke 2015. i 2016. kada se nakon povreda, operacija, i pada na listi vratio na vrh.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal sve bliži povlačenju sa US opena

Uprkos nekim manjim problemima i smanjenom rasporedu, Nadal nije razmišljao o ozbiljnim povredama u poslednjih nekoliko godina , osvajajući zapažene titule i ostajući u top 3 više od četiri godine.

Rafa ima 20 gren slem titula i 36 Masters 1000 trofeja, ali trenutno ne može razmišljati o podizanju velikih pehara.  

Naime, Nadala već dva meseca muči povreda stopala. Podsetimo se, Nadal je osetio veliki bol u četvrtom setu polufinalnog okršaja Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića koji je trajao više od četiri sata, pa je tri nedelje odsustvovao sa terena i preskočio Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon kratkog povratka na teren, Nadal je odlučio da se povuče iz Toronta i Sinsinatija i ode kući u Španiju i poseti lekare pre svoje odluke na US Openu.

Kako je već i sam u nekoliko navrata izjavio, ukoliko ne može da igra najbolje, Rafa će se povući sa poslednjeg gren slema u sezoni.

- Imao sam problema nekoliko meseci. To nije idealna situacija nakon svega što sam postigao u Kanadi; morali smo preskočiti događaj prošle godine, a ja ove sedmice ne mogu da se takmičim. Bila je to teška odluka, ali tako stvari stoje. Najvažnije mi je da uživam u tenisu. To trenutno nije moguće zbog bola, a ja ne mogu postići stvari zbog kojih sam došao u Kanadu - istakao je Nadal.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading