MAREJ PROMENIO PLOČU: Uživam da gledam Kirjosa - Medvedev će biti BROJ 1

Autor:

Sport

18.08.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser i trostruki gren slem šampion Endi Marej, veruje da od mladih igrača Danil Medvedev ima najveće šanse da zauzme prvu poziciju na ATP listi, takođe je istakao i da je impresioniran onim što radi trenutno prvi reket sveta Novak Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Britanac Endi Marej impresioniran je Novakom Đokovićem. 

Marej se trenutno takmiči na mastersu u Sinsinatiju, a posle pobede u prvom kolu, govorio je o trenutnoj situaciji u tenisu.

Marej je nakon pobede istakao koje tenisere voli da prati. 

- Korentana Mutea i Gaela Monfisa. Takođe, Nika Kirjosa kada je raspoložen. Kada nije, ne uživam toliko. Danila Medvedeva, takođe. Interesantan je igrač, veoma je inteligentan. Volim ljude koji razmišljaju na terenu - izjavio je Endi.

Zatim je usledilo pitanje od kojeg mladog igrača očekuje da se domogne prvog mesta na ATP listi.

- Od Medvedeva očekujem da prvi dođe do te pozicije. Verovatno za to mora u kontinuitetu da ostvaruje dobre rezultate na šljaci, ali ima dobre šanse. Od veoma mladih igrača, Karlos Alkaras je baš, baš dobar. Od njega očekujem isto.

Dotakao se Britanac i Novaka Đokovića, koji je u ovoj sezoni osvojio svaki gren slem na kojem je nastupio, a priprema se i da osvoji "kalendarski slem" na predstojećem US openu.

- Impresivno je kada ste prvi, a ne igrate toliko turnira. Neverovatno. On, Nadal i Federer su dominirali ovim sportom. Osvajanje jednog turnira je veliki izazov. Meni je bilo potrebno da osvojim pet ili šest kako bih bio prvi. A ako ste cele godine na vrhu liste, to je izuzetno teško - zaključio je nekada prvi teniser sveta Endi Marej. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading