Kreirajte savršenu sobu za tinejdžere

Autor: Republika

Lifestyle

18.08.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kako bi kreirali funkcionalni prostori za mlade potrebno je obezbediti dobre uslove za spavanje, odmor, učenje i igru.

Foto: Promo foto

 

Neophodno je izbaciti sve dečije detalje i promeniti nameštaj, a posebnu pažnju posvetiti dodavanjem detalja koji podržavaju aktuelna interesovanja tinejdžera. To je pravi dizajnerski izazov, a da bi se adekvatno realizovao, donosimo vam ideje koje će vam možda pomoći da izaberete pravu temu za tinejdžersku sobu.

Ženski tinejdž kutak

Kako je ukus tinejdžerki podložan promenama kao i moda, i kako omiljena boja koja je danas „in“, može lako postati boja koju ne žele posle par meseci ni u svom garderoberu, ni u svojoj sobi, bilo bi mudro da bar pokušate da utičete da odaberu neutralnu koloritnu bazu za svoju sobu, sa svedenim nameštajem, neutralnih boja. Krevet NICOLE 01 u beloj boji odlično bi se uklopio u ženski tinejdžerski kutak za odmor, a njegova prednost je rezervni ležaj, jer će žurke u pidžamama postati sa tinejdžerskim uzrastom sastavni deo života vaših tinejdžerki. Idealan izbor za radni kutak može biti kompjuter sto LIBER, koji odiše čistoćom i može ih dodatno inspirisati da u svojoj sobi održavaju red i skladnu organizaciju.

Savet dizajnera enterijera je da sve veće površine, poput pločastog nameštaja, zavesa, podova, budu u svetlijim, neutralnim nijansama, a lični pečat u ambijent se može uneti kroz odabir boje i paterna posteljine, jastučića i dekoracije. Kroz sve te detalje, poput jastučića, lampica i postera, prikazuje se stil kome teže, a koji se može relativno lako zameniti ukoliko se za tim ukaže potreba. Neutralni dizajn daje fleksibilnost koja je savršena za tinejdžerski prostor, a dekoracija uvek može da se zameni nekom jednostavnijom u monohromatskim tonovima i da se na taj način kreira elegantan prostor u minimalističkom stilu, jer je baza neutralna.

Foto: Promo foto

 

Muški tinejdž kutak

Veoma je važno uspostaviti ravnotežu između onoga što vi želite za vašeg tinejdžera i onoga što on želi za sebe. Dečaci u tinejdž periodu počinju nesvesno da naglašavaju muški princip koji tek otkrivaju, i neretko požele da svoju autentičnost i stil izraze kroz neke upadljive detalje ili velike površine, poput zidnog dekora (upečatljiv foto tapet ili poster), tepiha karakterističnog dizajna, predmeta istaknutih na zidu i zidnim policama, a koji su najčešće u vezi sa njihovim interesovanjima. Uređenje kompjuterskog prostora je od izuzetnog značaja za veliki broj tinejdžera, a važan je i prostor za druženje koga bi trebalo da bude dovoljno kako se ne bi osećali skučeno.

Kao bazu za ovakav ambijent možete birati nameštaj tamnijeg drvo dekora, kao i generalno tamnijih tonova, a iskoristiti priliku i odabrati po njihovoj želji neke upečatljivije dekorativne detalje.

Ležaj FANTASTICO PLUS u plavom štofu, odličan je izbor za spavanje, a ujedno može poslužiti i kao fotelja kada je potrebno dodatno otvoriti prostor i pripremiti ga za druženje. Uz njega se može uskladiti  kompjuter sto CT-1720, specifičnog, rustičnog i neujednačenog drvo dekora, što će doprineti osećaju slobode u izboru ostalih detalja.

Foto: Promo foto

 

Višefunkcinalnost tinejdžerske sobe

Tinejdžerska soba bi trebalo da bude multifunkcionalna, jer su i potrebe dece u tinejdžerskom uzrastu izražene na različitim životnim segmentima. Poseban izazov predstavlja ukoliko imamo dva tinejdžera u porodici, a jednu prostoriju na raspolaganju, jer je poželjno da soba za decu ovog uzrasta ima izdvojen prostor za spavanje, učenje, ali i zabavu.

Krevet na sprat KRSP stabilne konstrukcije, u koji staje dušek dimenzija  90x200 cm, pravo je rešenje za centralni deo spavaćeg dela u sobi vaših tinejdžera. Za radni kutak možete odabrati kompjuter sto REY i kancelarijsku fotelju QZY-2502, koji ne zauzimaju dosta prostora, a naizmenično mogu poslužiti za učenje, pisanje ili rad na računaru. Kompjuter sto REY je odlično rešenje i ukoliko imate prostora za dva kompjuter stola, zbog njegovih prilagodljivih dimenzija. Deo za druženje uvek može biti odvojen u  prostoru sitnim elementima nameštaja, poput taburea, klupa, ili jastučića na podu. Ovakvi detalji mogu funkcionalnost prostora podići na jedan potpuno drugi nivo, a njima možete uneti i kolorit u ambijent. Vreća za sedenje SOFT u narandžastoj boji razbiće monotoniju u ambijentu, a uz nju bi se odlično uklopili i tabure CUBE ili tabure ROLLER u istoj boji. Klub sto sa točkićima KLT upotpuniće ambijent sobe i kutka za zabavu, a uz to je i veoma praktičan, jer se zbog točkića može lako pomeriti i osloboditi centralni deo prostora.

Tinejdžeri opremanjem sobe prvi put dobijaju priliku da izraze svoj stil, pa dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da soba sadrži što više detalja koji im znače, bilo da je reč o foto tapetama, posterima, dekoraciji u omiljenoj boji, ili možda nekim jedinstvenim rešenjima za odlaganje knjiga za koje su našli inspiraciju na internetu.

Nadamo se da su vam ideje koje smo podelili sa vama bile korisne, a još jednom naglašavamo da je ono što je najvažnije da usaglasite vaše i želje vaših tinejdžera, kako bi nastao ambijent koji će biti njihovo utočište i u kojem će vaši tinejdžeri biti srećni i uživati na pravi način!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading