HRVATICE I SUDIJE pobedile Gracije POSLE VELIKE DRAME U ZAVRŠNICI, SRBIJA SADA NAVIJA ZA HOLANDIJU!

Autor:

Sport

08.12.2020

16:58 >> 20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije izgledale su sjajno protiv Hrvatica, ali su posle neverovatno teške borbe ipak poražene rezultatom 25:24.

RepublikaFoto: EHF
Rukometašice Srbije naoštrene su da održe lekciju Hrvaticama i prođu dalje na EP

 

Prvo poluvreme možemo da rasčlanimo na tri dela. Najpre su rivalke odmeravale snage i uzvraćale gol sa golom, da bi oko polovine deonice Srbija preuzela potpunu kontrolu. Odlično su izgledale naše gracije u kontri, još bolje tokom postavljenih napada, a čak je i odbrana, koja kod nas važi za jednu od slabijih tačaka, izgledala neprobojno, pretežno zbog sjajnih intervencija Tomaševićeve.

Podmazana mašina u napadu rezultirala je efektinim pogotcima Stoiljkovićeve, Levko i drugih, pa su Hrvatice postale veoma agresivne u želji da zaustave naše reprezentativke.

Tu se sudije iz Danske nisu proslavile, pa su našim rivalkama dopuštale da gotovo biju Srpkinje. Ipak, kada su apsolutno morale da intervenišu, to su i uradile, pa su pokazale direktan crveni karton Andrei Šimari.

Treći deo prvog poluvremena bio je period od svega dva i kusur minuta u kome su se Hrvatice razgoropadile, iznenadile Srpkinje, i postigle pet golova za redom kako bi se na poluvreme otišlo pri rezultatu od 14:14.

Drugo poluvreme počelo je dominacijom Hrvatske, ali njihova grubost konačno im je stala na put, uprkos trudu sudija da im što više pomognu, pa je Srbija koristila sedmerce i igrača više kako bi stvorila novu prednost.

Vraćale su se Hrvatice, vraćale, pa se i u završnicu ušlo sa svega golom razlike. Srpkinjama je ponovo opala koncetracija u završnici meča, sudije su zaoštrile svoju kampanju protiv Srbije pa nam skoro ništa nisu svirale, pa je Hrvatska najpre uhvatila priključak, a onda i prestigla Srbiju.

Bilo je dramatično u završnici, čak smo imali kontru dva na jedan za izjednačenje, ali nažalost Srbija nije uspela da stigne gol zaostatka, pa nažalost Srbija neće napredovati na EP ukoliko Holandija ne savlada selekciju Mađarske. 

 

Drugo poluvreme, Srbija - Hrvatska 24:25

 

30. minut - Kakva drama! Tomaševićeva brani sjajan šut i daje Srbiji šansu, ali onda naša selekcija prodaje kontru dva na jedan i baca sve u očaj. Poslednji napad Srbije završen je ukradenom loptom i porazom...

27. minut - Hrvatska odbrana u ovim trenutcima deluje neprobojno. Ne pomaže ni činjenica da one igraju veoma agresivno i prave faul svake sekunde. Nepažnja daje Hrvatskoj prednost od dva gola. Kalaus dobija dva minuta, pa daje Srbiji nadu i napušta meč zbog crvenog. Taman kad je delovalo da nećemo iskoristi napad, Pop-Lazić pogađa!

25. minut - Nešto se dešava sa Srpkinjama, kao da ih stiže umor, više nema agresije u napadu pa Obradović traži drugi tajmaut u dva minuta. Krpežova ne pogađa posle dugog napada, a Mićijevićeva bez problema pogađa za vođstvo. 

23. minut - Šrpkinjama opet opada koncentracija, pa ne koriste izvrsnu kontru. Sudije po ko zna koji put Hrvaticama poklanjaju faul, a Hrvatska pokušava uigranom akcijom da pogodi, ali Januševićeva otima loptu i kreće u kontru. Srbija skoro devet minuta nije dala gol.

21. minut - Sudije gledaju snimak da provere dali će Lavko biti isključena. To se ipak nije desilo, već je dobila samo dva minuta, ali Srbija sada igra sa dva igrača manje. To nije bilo presudno, pa je Pop-Lazić sjajno ukrala loptu!

19. minut - Novi sedmerac za Srbiju. Liščevićeva stravično promašuje, pa se postavlja pitanje zašto nije opet šutirala Trifunovićeva, koja ima već 4 gola sa bele tačke. Sada je Srbija sa igračem manje. Mićijevićeva opet postiže siloviti gol za izjednačenje. 

17. minut - Trifunovićeva blokira, ali sudije smatraju da je stajala u golmanskom prostoru. To rezultira pogotkom Hrvatske, pa se postavlja pitanje šta bi bilo da Dankinje ne pomažu Hrvaticama na svakom koraku. One i u sledećem napadu najpre nisu svirale dva minuta za Posavecovu, ali su se hvala bogu opametile. Srbija greši sa igračicom više, ali je dobra i u odbrani, pa krade loptu. Stoiljkovićeva potom pada na parket i hvata se za butinu, ali deluje samo kao da je grč.

15. minut - Lukav potez Stoiljkovićeve donosi nam novu prednost. Tomaševićeva sjajno brani, a Srbija dobija sedmerac, koji Trifunovićeva ponovo pogađa.

13. minut - Liščević pokazuje klasu, pa postiže svoj treći gol. Hrvatska nažalost odmah izjednačuje. 

11. minut - Ne koriste Srpkinje brze kontre, ali Krpež pogađa kad god je bitno! Najniža igračica Hrvatske postigla je gol preko tri devojke u odbrani. 

8. minut - SUDIJE OPET PRAVE FATALNU GREŠKU! Kako je moguće da Dankinje kraj očiju ne vide da tri, ali TRI, igračice Hrvatske drže našu reprezentativku?! Tomaševićeva brani u sledećem napadu, pa Srbija posle dugog napada pogađa preko Sanje Radosavljević.

6. minut - Hrvatska pokušava sa sestrama Posavec da iznenadi Srbiju, ali im Tomaševićeva to ne da. Srbija naivno pravi faul u napadu, ali im se Hrvatice revanširaju. Srpkinje opet žure, što našoj selekciji uopšte ne odgovara, pa Hrvatska postiže pogodak iz kontre preko jedne od Posavecovih. Opet nema preškraja za Srbiju, pa Lavko mora da pravi prekršaj sa druge strane. Ana Debelić potom lobuje našu čuvarku mreže, a Srbija opet gubi kontrolu...

4. minut - Pjevićeva je pokušala sa celog terena da savladala našu čuvarku mreže, ali je ona ipak bila oprezna. Krpežova potom pogađa malu mrežicu male mrežice za izjednačenje!

2. minut - Drugo poluvreme počinje olako primljenim golom Srbije. Ispravljaju u napadu, pa Pop-Lazić postiže prvi gol na meču. Taktičko iznenađenje Šoštarića, Posavecova, odma se isplatila i postigla gol za novo vođstvo. 

Kraj prvog poluvremena, Srbija - Hrvatska 14:14

 

30. minut - Haotičnih par minuta rezulitrala su izjednačenjem Hrvatske...

28. minut - Hrvatice ne znaju šta ih je snašlo, pa sada prave faul u napadu, ali sudija to ne svira. To rivalke koriste da bi postigle gol uz zvuk sirene, i to krajnje srećno. Izabranicama Obradovića kao da opada koncentracija, pa najpre maše u napadu, a onda primaju još jedan gol u kontri.

26. minut - Grub rivala za sada ne biva adekvatno kažnjen, osim od strane naših igračica. Sudije opet ne sviraju očigledan udarac u lice, pa selektor Obradović opravdano negoduje. Dankinje su se ipak ispravile, pa su Andrei Šimari ipak dali direktan crveni karton, hvala bogu! Opet Srbija ima igrača više, ali Hrvatska napada. Tomaševićeva opet brani, a Srbija dobija još jedan sedemrac. Hrvatska menja golmana, ali Trifunovićeva gotovo komično lobuje novu čuvarku mreže.

24. minut - Tomaševićeva nije savladana već dugo, a sada pokazuje i finesu sjajnom odbranom nogom. Hrvatice ostaju sa igračem manje, a naše gracije to koriste kako bi se još više odlepile.

22. minut - Odličnih par minuta Srpkinja. Na gol Lavkove nadovezala se i Krpežova, najbolji strelac Srbije na velikim takmičenjiima, koja je potom i vezala dva pogotka posle ukradene lopte i sjajne kontre. Očajno igra Hrvatska trenutno, pravi neiznuđene greške, pa Srbija ima veliku šansu da se odlepi! Srbija ne staje, pa Radosavljevićeva ponovo pogađa.

19. minut - Muče se u odbrani naše reprezentativke, pa je sa distance prvi gol u dresu nacionalne selekcije postigla Prkačinova. Skandalozno suđenje našim reprezentativkama je oduzelo igrača više i sedmerac. Jelena Lavko za to ne mari, pa postiže "evrogol" sa velike razdaljine!

17. minut - Prkačinova promašuje, a Srbija to koristi kako bi osvojila još jedan sedmerac, koji Trifunovićeva pretvara u gol i izjednačenje.

15. minut - Stoiljkovićeva dobija žuti karton. Ovaj put naša golmanka nije bila na visini zadatka, pa Hrvatska vodi sa dva gola razlike. Agresivne Hrvatice pokušavaju sve legalno i nelegalno da zaustave Srpkinje, ali Stoiljkovićeva ponovo pogađa! Salvo golova sa obe strane ispratio je njen pogodak.

13. minut - Ovaj meč prerasta u duel golmana. Tomaševićeva ponovo brani, pa započinje kontru posle koje Krpež postiže sjajan pogodak!

11. minut - Radosavljevićeva se vratila posle isključenja, ali ni to nije pomoglo Srbiji da poentira. Dankinje poklanjaju Hrvaticama još jedan sedmerac, ali Tomaševićeva brani!

9. minut - Pjevićeva oduševljava odbranama na golu Hrvatske, a naše reprezentativke ne uspevaju da zaustave napade rivala. Ne pomažu ni sudije, koje kao da imaju dvostruki kriterijum...

6. minut - Hrvatska koristi sedmerac, pa ponovo vodi. Srbija ne časi časa, pa Lišćevićeva pronalazi Lavkovu. Srpkinje izgledaju sve bolje, pa sada dobijaju i one sedmerac!

4. minut - Čamila Mićijević daje Hrvatskoj prvo vođstvo na meču. Stoiljkovićeva je odlično počela susret, pa već ima dva gola posle nepuna četiri minuta. Sudija iz Danske neobjašnjivo je svirala sedmerac našim rivalkama.

2. minut - Počeo je šou! Hrvatice tri sekunde prvog napada nisu iskoristile zato što je jedna igračica ostala na klupi, a Stojiljkovićeva već u sledećem napadu daje Srbiji prvo vođstvo na meču. Hrvatska potom pogađa sa krila za 1:1. Drugi napad Srbija nije iskoristila, a Hrvatice u sledećem prave grešku u koracima.

 

Naše gracije za manje od sat vremena staju na crtu reprezentativkama Hrvatske, protiv kojih će morati da izbore prolaz u sledeću fazu takmičenja.

Ciljali su naši veliki neprijatelji na to da prvi put prođu grupnu fazu od 2010. godine, ali ne samo da su u tome uspeli, već su prvi u grupi sa svim pobedama, pa im je prolaz zagarantovan.

Svetske šampionke Holanđanke boriće se sa Mađarskom za prolaz, pa direktno kontrolišu svoju sudbinu.

Srbija, sa druge strane, može i da završi ko prva u grupi, i da ispadne kao poslednja, što će bez sumnje našim devojkama dati dodatni motiv, posebno kada se uzme u obzir ponašanje rivala iz komšiluka uočki ovog susreta.

Naime, Hrvatice su svoje pobede, kako privatno u autobusu, tako i javno u hotelu, slavile uz ustaške pesme, pa se nadamo da Srpkinje imaju i te kakvu želju da im zapuše usta.

 

 

Ovaj meč možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mito

08.12.2020 19:37

Novinar pojma nema kao ni komentator na RTS, bruka. Holandija ako pobedi i sa jednim golom izbacuje Srbiju jer u međusobnim sustretima Srbija imka -8, Holandij -3, a Mađarska + 11. zaposlite sportske novinare a ne prepisivaće. S poštovanjem

Hahaha

08.12.2020 21:20

Hahaha opet sudije pa naravno pa kako drugo bilo bi iznenadjene