JOŠ JEDAN ŠAMAR NOVAKU ĐOKOVIĆU: Dodeljene nagrade za najbolje tenisere, A NAJBOLJEG NA SVETU NEMA NIGDE!

Autor:

Sport

08.12.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je minula teniska sezona bila među najčudnijim u istoriji, nešto što još više čudi je činjenica da Novaka Đokovića tokom biranja zaslužnih za najbolje predstavnike "belog sporta" nema apsolutno nigde!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Niko nije mogao da očekuje ovakvu godinu, pa se svim igračima treba odati počast što su uopšte nastupali, ali je ATP stadardno ipak nominovao najzaslužnije.

Imajući u vidu da Novak Đoković bukvalno ratuje sa ATP-om trenutno, u želji da kolegama obezbedi bolje uslove, ne čudi da su toliki kompleksaši da su ga izostavili sa spiska za sve nagrade.

Ipak, ponekog Srbina ima, pa je recimo Miloš Raonić nominovan u kategoriji povratnika godine, uz Kevina Andersona, Andreja Kuznjecova i Vačeka Pospišila.

Među teniserima koji su najviše napredovali našli su se Ugo Umber, Dijego Švarcman, Janik Siner i Andrej Rubljev, koji je osvojio čak pet ATP titula, što bi i u normalnoj sezoni bilo impresivno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rubljov je ove sezone osvojio impresivnih pet ATP turnira!

"Ruki" godine, da iskoristimo košarkaški lingo, biće izabran između Karlosa Alkaraza, Sebastijana Korda, Lorenca Musetija, Jurija Rodionova, Tijaga Sejbota-Vajlda i Emila Rusuvuorija.

Logično je da se naš Nole ne nađe među kategorijama rezervisanim za povratnike i mlade tenisere, ali je činjenica da nije nominovan za "Stefan Edberg" nagradu za zalaganje u sportu ravna bogohuljanju.

Ipak, kada se pogleda ko je ovu nagradu osvajao, primećuje se ružan trend.

Pomalo neverovatno, svake godine od 2004. ovu nagradu osvojio je ili Rodžer Federer ili Rafael Nadal!

Đokovićevi najveći neprijatelji našli su se i ovaj put na tom spisku, a kada se uzme u obzir njihov položaj sličan Mariji Antoaneti, gde žele svo tenisko bogatsvo za šaku najboljih, umesto da kao što Đoković insistira novac teče i niz tenisku piramidu, zaista je nejasno koji su kriterijumi za ov nagradu.

 

Bilo kako bilo, Đoković za to ne haje, već napreduje i dobija sve više podrške za svoj projekat sindikata tenisera, pa bi uskoro mogao da napravi i sopstvene nagrade, pošto ATP-ove više ne nose bilo kakvu težinu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading