LJUBINKO DRULOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF O ŠANSAMA SRBIJE U KVALIFIKACIJAMA ZA KATAR 2022: "Orlovi" mogu sa Portugalom, ima nagaznih mina!

Autor:

Sport

08.12.2020

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igrati u A grupi protiv prvaka Evrope Portugala, Republike Irske, Luksemburga i Azerbejdžana. Tokom razgovora za Srpski telegraf svoja očekivanja pred naredni ciklus izneo je Ljubinko Drulović (51), nekadašnji proslavljeni fudbaler i bivši selektor "orlića" sa kojima je 2013. bio prvak Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

* Igrali ste skoro 10 godina u portugalskom fudbalu, kakvo je Vaše mišljenje o ovoj grupi, pre svega o Portugalu koji se izdvaja kao prvak Evrope i prvi favorit?

- Ako pogledamo grupu, Portugal je favorit, imaju fudbalsku tradiciju i navikli su da budu u vrhu evropskog fudbala. Govorimo o jednoj od pet najjačih ekipa na svetu, igraju ozbiljan fudbal sa miksom iskusnih fudbalera koje predvodi Kristijano Ronaldo i velikim brojem mladih, ali talentovanih snaga - rekao je nekadašnji krilni fudbaler za naš list.

* On smatra da će selektor Portugala Fernando Santoš biti na slatkim mukama, a tu tezu potvđuju i mediji u državi na Pirinejima...

- Njihova mlada selekcija je puna talenata, naravno tu se izdvajaju fudbaleri Milana Dalo i Leao, a Kristijano Ronaldo je najavio da želi da igra u Kataru. Pored njega tu su i momci koji dominiraju u svojim klubovima poput Bruna Fernandeša, Žote i Feliksa, neće nam biti lako - kaže bivši VD selektor A selekcije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fernando Santoš i Kristijano Ronaldo

Vredi pomenuti i ostale rivale u grupi, a jedan od njih je i Republika Irska. Ponovo deluje da su ljubitelji domaćeg fudbala odmah odbacili Ostravljane kao pretnju?

- Irci imaju fudbalsku tradiciju, kvalitetom ne mogu da nam pariraju, ali imaju druge segmente igre u kojima traže svoju šansu za golove i pozitivan rezultat. Narod tamo živi za fudbal, njihovi ljubimci u nacionalnom dresu su vrlo borbeni, nema lepote u igri. Vrlo su zahtevni na svim delovima terena, moramo da budemo pravi, ako tu želimo pobedu - istakao je proslavljeni as Žil Visentea, Porta, Benfike i Partizana.

* Naš sagovornik veruje da je bitno da se uzme maksimalan broj bodova protiv Luksemburga i Azerbejdžana iz mnogo razloga...

- Danas svi igraju fudbal, to je svima jasno odavno. Luksemburg više nije reprezentacija koju možete da dobijete sa 4:0 ili više, to su pokazali i u prethodnim utakmicama protiv nas. Takođe, mi smo ranije kiksali protiv Azerbejdžana i bitno je da nam se to ne ponovi. Moramo da osvojimo maksimalan broj bodova u duelima sa ove dve reprezentacije, posebno jer u ovoj grupi ima samo pet nacionalnih timova - zaključio je Ljubinko Drulović.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

Ljubinko Drulović: Što pre rešiti sudbinu selektora!

Iskusni strateg misli da je veoma bitno da Fudbalski savez Srbije rešu sudbinu selektora Ljubiše Tumbakovića. Skupština je zakazana za naredni utorak, 15. decembar kada će krovna organizacija srpskog fudbala morati da donese odluku jer vremena ima sve manje.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

- Imamo kvalitet, ali mnoge stvari moraju da se reše, posebno oko selektora, odnosno da li će ostati gospodin Tumbaković ili ćemo videti njegovog naslednika na klupi. Bitno je da svako radi svoj posao i uspeh će doći - završio je Ljubinko Drulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading