ŽOC DOBIO OGROMNO POJAČANJE: Partizan znatno kvalitetniji napada Budućnost

Autor:

Sport

22.04.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više igrača je u pitanju. Očekujem nikad uzbudljiviju polufinalnu seriju AdmiralBet ABA lige, kaže Vladimir Kuzmanović.

ŽOC DOBIO OGROMNO POJAČANJE: Partizan znatno kvalitetniji napada Budućnost

Foto: KK Partizan/X

Košarkaši Partizana razbili su Igokeu u oba susreta prvog kola plej-ofa AdmiralBet ABA lige i plasirali se u polufinale u kojem ih očekuje duel sa timom Budućnosti. Crno-beli će u tom paru imati prednost domaćeg terena protiv crnogorske ekipe pa će prvi susret igrati u Beogradu, najverovatnije 3. maja, drugi duel je na programu u Podgorici, dok bi se eventualna majstorica opet igrala u Areni.

Ono što može hrabri trenera Željka Obradovića je sve češće iskakanje pojedinih igrača i podizanje forme, pa tako ima sve dužu klupu. Da je takva situacija bila u Evroligi, Partizan bi možda sada igrao u plej-ofu, ali za prosutim mlekom ne treba žaliti. To u razgovoru za Republiku konstatuje i nekadašnji košarkaš a sada košarkaški komentator Vladimir Kuzmanović.

Republika

Foto: printscreen

Vladimir Kuzmanović

- Tačno je da je Partizan prokockao da se plasira u plej-in Evrolige, ali ne u poslednjim utakmicama, već u nesrećnim porazima ranije u prvenstvu. Ali to je bilo i prošlo, sada je tu AdmiralBet ABA liga. Raduje me ubedniva eliminacija Igokee, ali pre svega podizanje forme igrača pred Budućnost. Najviše me raduje sve bolja igra Uroša Trifunovića, ali ne samo košgeterski, već generalno njegova sigurnost koju sada ima. I Mateuš Ponitka je sve bolji, doduše dobija veću minutažu. Baš kao i Džejlen Smit. On je možda ta karika koja je nedostajala - rekao je Kuzmanović.

On se osvrnuo i na igrače od kojih očekuje mnogo više.

- Videli smo da igrači najbolje napreduju kroz treninge. Kada ih imaju Partizan igra bolje. Ja lično očekujem boljeg Alena Smailagića, a Ognjena Jaramaza da generalno vidim raspoloženog na parketu. Ono što mi se ne dopada što od Žoca opet slušamo kako igrači ne poštuju dogovore, kako je od nekih očekivao više. On jestara škola, a mi živimo u novoj eri igrača. Oni nisu dovoljno obučeni kroz prethodne selekcije za ono što on traži. Neki kao što je Aleksa Avramović to skapiraju i zablistaju, ali neki, pogotovo stranci, to ne mogu. Ne mogu da zadovolje njegovu potrebu za savršenstvom - dodao je naš sagovornik.

Republika

Foto: Starsport

Gazda u reketu: Bruno Kaboklo

Kuzmanović je najavio polufinalnu seriju sa tinom Budućnosti. On očekuje možda najneizvesnije polufinale AdmiralBet ABA lige ikada.

- Partizan je jak, ali i Budućnost ima velike ambicije ove sezone. Oni žele da budu rame uz rame sa Partizanom i Zvezdom. Tu je i Mega kojoj su se složile kockice. Naravno, sačekajmo da Zvezda i Studentski centar odigraju svoj drugi meč većeras, ali ja svakako očekujem prolaz crveno-belih. Biće to dve zanimljive polufinalne serije - zaključio je Kuzmanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading