PARTIZAN SLAVIO U LAKTAŠIMA: Crno-beli zakazali duel protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige!

Autor:

Sport

21.04.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično izdanje Partizana.

PARTIZAN SLAVIO U LAKTAŠIMA: Crno-beli zakazali duel protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige!

Foto: KK Partizan/X

Košarkaši Partizana i Igokee odmerili su snage u Laktašima u okviru drugog meča četvrtfinala AdmiralBet ABA lige od 18.00 časova. Izabranici Željka Obradovića su ostvarili pobedu rezultatom 101:77 i plasirali se u polufinale regionalnog takmičenja gde ih čeka okršaj protiv Budućnosti iz Podgorice.

Najefikasniji na susretu bio je Filipović sa 28 poena uz dva skoka i jednu asistenciju, slede ga Kondić koji je ubacio 24 poena uz šest skoka i četiri asistencije i Nakić koji je imao osam poena, isto toliko skoka i četiri asistencije.

U redovima Partizana najefikasniji je bio Zek Ledej koji je ubacio 20 poena uz šest skoka, zatim Mateus Ponitka sa 16 poena uz 12 skoka i tri asistencije i Brno Kaboklo sa 14 poena, četiri skoka.

PRVA ČETVRTINA:

Partizan je krenuo furiozno od samog početka i pokazao da ima velike ambicije. Crno-beli su imali sjajan start meča napravivši seriju od 10:0. Igoeka je uspela da se konsoliduje nakon naleta Partizana i smanjili su prednost na 10:4 napravivši oni seriju od 4:0, ali je to prekinuo Zek Ledej trojkom.

Uspeva Igoeka da smanjuje 24:6, ali Džejlin Smit pogađa novu trojku za gostujući sastav. Odmah je zatim Balša Koprivica postigao lake poene. Odlično je igrao Partizan, ali ekipa iz Laktaša je pokazala da nije došla tek tako da se preda. Na kraju prve deonice crno-beli su imali prednost od 27:16.

DRUGA ČETVRTINA:

Ovaj period meča je Igokea započela poenima sa linije slobodnih bacanja uz dodatni napad i ušla u seriju do 3:0 (27:20). Igra domaćina se dosa popravila, dok su crno-beli posustali nakon odličnog početka. Topila se prednost Partizana (27:22), Filipović je bio taj koji je preokrenuo igru Igokee.

Nakon dužeg vremena Partizan je došao do poena kada je Kevin Panter pogodio trojku, ali je na drugoj strani Kondić vratio istom merom na drugoj strani. Nastavila je Igoeka da igra lepršavo na krilima Filipovića koji je njegov tim doveo na -2 (30:28).

Konsolidovali su se crno-beli nakon velkog naleta Igokee, pa su uspeli da odu na +5 (33:28). Skuplja promašaj Mateuš Ponitka i pogađa. Težak šut iz driblinga je pogodio Filipović i smanjio zaostatak svog tima (35:30).

Druga deonice je prošla u znaku dobre igre Igokee, a okončana je nerešenim rezultatom 22:22. Košarkaši Partizana su otišli na odmor sa zalihom od +11 (49:38).

TREĆA ČETVRTINA:

Smailagić je pogodio odmah na početku, ali je Filipović odgovorio na drugoj strani šutem za tri poena. Bošković je pogodio uz faul, a onda je relaizovao slobodno bacanje.Sa druge  Uroš Trifunović je došao do novih poena uz ofanzivni skok. Plej crno-belih je imao i dodatno slobodno bacanje pošto ga je faulirao Karlmajkl.

Filipović je definitivno igrao najbolju utakmicu ove sezone, ponovo je pogodio, a odmah na drugoj strani Smailagić je pogodio. Imali su crno-beli odličnu akciju koju je krunisao Ponitka šutem za tri poena.

Smit je pokazao zašto je doveden i u zadnjih par utakmica igra na odličnom nivou. Kondić je imao dobar napad i pogodio pod košem uz faul, pa je imao dodatno slobodno bacanje koje pogodio (68:52).

Takođe je i Ponitka imao šut sa penala, ali je imao polovičan učinak (69:52). Treći kvartal pripao je Partizanu (24:17).

ČETVRTA ČETVRTINA:

Poslednja deonica je počela pogotkom Kevina Pantera uz faul, koji je realizovao i dodatno slobodno bacanje. Nakon sjajne treće deonice Partizana, usledila je serija Igokee, a Kondić je imao odlično zakucavanje nakon kontre (81.63).

Panter je napravio faul nad Jeremićem koji je imao tri slobodna bacanja, ali je igrač domaćih pogodio samo jedno, a u narednom napadu nakon kontre Karlmajkl je imao zakucavanje (81:66). Bili su raspoloženi za igru domaći, a Kodnić je nastavio seriju Igokee, ali je Ledej zaustavio nalet tima iz Laktaša.

Nastavio je Partizan sa poenima, a ovog puta je Naneli bio precizan sa šuta za tri poena, a istom merom je uzvratio Kondić na drugoj strani (86:72). Hrabro su igrali košarkaši Igokee, ali je ipak kvalitet na strani crno-belih koji su dobili susret sa 101:77 i plasirali se u polufinale ABA lige gde će igrati protiv Budućnosti iz Podgorice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading