DANAS SAMO PARTIZAN I SUDIJE! Na spisku Evrolige nema NAJOMRAŽENIJEG arbitra među grobarima!

Autor:

Sport

21.04.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće deliti pravdu u TOP8.

DANAS SAMO PARTIZAN I SUDIJE! Na spisku Evrolige nema NAJOMRAŽENIJEG arbitra među grobarima!

Foto: Starsport

Ana Panter i Željko Obradović

U jeku vesti o fudbalskom klubu koji je nezadovoljan suđenjem Pavla Ilića na jučerašnjem večitom derbiju, pojavila se još jedna informacija, ali vezana za košarkašku sekciju. Naime, evroligaška sezona se bliži kraju, ostalo je da se odigra TOP8, pa F4, a tamo nećemo gledati najomraženijeg (ženskog) arbitra među grobarima - Anu Panter.

Evroliga je iznenadila javnost objavom spiska arbitara za predstojeću Top 8 fazu takmičenja, na kojem su se našla imena trojice srpskih arbitara - Ilije Beloševića, Milivoja Jovčića i Uroša Nikolića. Ova odluka je pokazatelj visokog kvaliteta delilaca pravde iz AdmiralBet ABA lige, budući da čak 11 od 28 pozvanih arbitara dolazi upravo iz ove regionalne lige.

 


Jedno od najvećih iznenađenja je svakako izostanak sutkinje Ane Panter, koja će prvi put propustiti TOP8 fazu nakon pet uzastopnih godina. Nemica je započela svoje suđenje u ovoj fazi takmičenja 2018. godine, napravivši pauzu samo tokom prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa. Umeće je pokazala suđenjem na Fajnal foru Evrolige 2019. i 2023. godine. Ipak, zbog nekih grešaka na utakmicama Partizana, grobari su je "uzeli na zub", a možda su se one i ponavljale, pa je dovele do ovakve odluke.

Pored Ane Panter, jedina dama koja sudi u Evroligi je Vasiliki Caruša iz Grčke, koja takođe neće biti deo završnice. Njihov izostanak ističe važnost i uticaj koji žene imaju u ovom elitnom takmičenju, čime se postavlja pitanje o njihovoj ulozi i perspektivi u svetu košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading