ZVEZDA SE POKLONILA HEROJIMA IZ 1974: Crveno-beli obeležili godišnjicu osvajanja PRVOG SRPSKOG EVROPSKOG TROFEJA

Autor:

Sport

05.04.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozlaćene plakete uručene Slavniću, Vučiniću, Rakočeviću, Lazareviću, Pešiću, Žugiću i Latifiću.

ZVEZDA SE POKLONILA HEROJIMA IZ 1974: Crveno-beli obeležili godišnjicu osvajanja PRVOG SRPSKOG EVROPSKOG TROFEJA

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda tokom utakmice 33.kola Evrolige sa Olimpijakosom prlslavio je i podsetio na zlatan datum kluba – 2. april 1974. godine kada je u Udinama osvojio Kup Pobednika Kupova i to trijumfom nad čehoslovačkom ekipom Spartak Zbrojovka iz Brna rezultatom 86:75.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Čović i Slavnić

Bio je to i prvi trofej nekog srpskog košarkaškog kluba u evropskim takmičenjima. Osvojila ga je čuvena generacija u crveno-belom koju su predvodili sa klupe Profesor Nikolić, a na trenu Moka, Duci, Vučko, Kaponja… Preskočili su pet prepreka do finala i velike pobede u Italiji. Povodom jubileja, Zvezda je na više načina podsetila na prvi međunarodni trofej, a tokom tokom poluvremena utakmice akteri tog meča su na specijalnoj ceremoniji dobili i posebne plakete, značke i dresove.

Republika

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Čović uručuje priznanja

Neki od aktera te utakmice i legendarni igračI iz davne 1974. prisustvovali su utakmici između Crvene zvezde i Olimpijakosa, koju su prvotimci igrali u posebnoj garnituri dresova dizajniranoj specijalno za ovaj događaj, a koja na sebi ima zlatni bedž koji je podsetnik na za sve zvezdaše veliki događaj. Tokom pauze između poluvremena, akterima velikog finala koji su ispisali istoriju kako KK Crvena zvezda, tako i srpske i evropske košarke uručene su posebne pozlaćene plakete, kao i dresovi sa njihovim brojevima i prezimenima koji su identični onima u kojima je naš prvi tim igrao utakmicu protiv Olimpijakosa.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Legende crveno-belih

Pozlaćene plakete Slavniću, Vučiniću, Rakočeviću, Lazareviću, Pešiću, Žugiću i Latifiću uručio je predsednik kluba Nebojša Čović, posebno izrađene dresove za zlatnim bedžom predsednik UO Željko Drčelić, a posebne zastavice i značke direktor kluba Nemanja Vasiljević.

Republika

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Mladi košarkaši Zvezde 

Kao što i priliči takvom trenutku, usledilo je i zajedničko slikanje svih prisutnih aktera te utakmice koja ostaje za dugo sećanje i ponos svih zvezdaša, a oni u hali nagradili su prisutne igrače skandiranjem i ovacijama!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading