PARTIZAN U PLEJ-INU EVROLIGE: Sve će biti mnogo jasnije večeras, dok konačna odluka pada u poslednjem kolu

Autor:

Sport

05.04.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako crno-beli mogu da prođu dalje u Evroligi. Ne pitaju se samo oni.

PARTIZAN U PLEJ-INU EVROLIGE: Sve će biti mnogo jasnije večeras, dok konačna odluka pada u poslednjem kolu

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su pobedom nad Albom u 33. kolu Evrolige u Berlinu sa 94:83 napravili veliki korak prema plej-inu. Da bi otišli u doigravanje biće potrebno da pobede Valensiju na svom terenu 12. aprila, ali ne zavisi sve samo on njih. Naime, ima još nekoliko rezultata utakmica koji moraju da se potrefe pa da crno-beli odu dalje.

Pre svega zbog niza loših rezultata pre meča sa Albom, sudbina Partizanovog plasmana u plej-in fazu sada se nalazi u rukama Efesa, koji će se suočiti sa Fenerbahčeom u gostima večeras od 19.45 časova. Još jedan meč koji će biti od presudnog značaja za Partizan jeste duel između Reala i Baskonije koji će početi u 20.30.

Foto: Starsport

I oni se pitaju: Košarkaši Efesa

Postoje dva scenarija prema kojima Partizan može da ostvari plasman na deseto mesto tabele. Oba podrazumevaju pobedu Partizana nad Valensijom, uz uslov da Efes bude poražen u jednoj od preostala dva meča, a taj drugi posle Fenerbahčea je protiv Crvene zvezde. I dok će Efes nakon duela sa Fenerbahčeom biti domaćin Crvenoj zvezdi, Baskonijine dve izgubljene utakmice vode crno-bele dalje. A ona se suočava sa izazovima protiv Reala i Virtusa. Madriđani su prvi ali će imati sigurno želju da savladaju španskog rivala. S druge strane, Virtus možda do tog poslednjeg kola overi plej-in, ali će svakako juriti trijumf da obezbedi što bolju poziciju.

U svakom slučaju, za Partizan je važno da je pobedom nad Albom šansa za prolaz ostala, te da ima čemu da se nada. Mada će mnogo toga biti jasnije večeras kada svoje duele 33. kola odigraju Efes i Baskonija.
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading