PARTIZAN DOBIO PRVO OD DVA FINALA: Crno-beli u Berlinu napravili VELIKI korak ka plej-inu Evrolige!

Autor:

Sport

04.04.2024

22:26 >> 22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana slavili su nad Albom u Berlinu u 33. kolu Evrolige rezultatom 94:83.

PARTIZAN DOBIO PRVO OD DVA FINALA: Crno-beli u Berlinu napravili VELIKI korak ka plej-inu Evrolige!

Foto: Starsport

Nakon tvrdog početka meča, Partizan je bio ekipa koja je zaigrala bolje i na krilima fenomenalnih Amerikanaca - Doužera i Ledeja prva stekla osetniju prednost. Međutim, uspeli su domaći da se vrate već u prvoj četvrtini, ali je serijom od 8:0 "parni valjak" na prvu pauzu otišao sa solidnim viškom.

KK ALBA - KK PARTIZAN 83:94

(15:23, 19:24, 28:25, 21:22)

U drugom kvartalu već nije bilo pada u igri. Od prvog do poslednjeg minuta crno-beli su

dominirali i konačno su izgledali sigurno na terenu. Razigrao se tada Naneli i uz pomenutog Doužera potpuno "razbio" Berlince pogocima iz igre. Najviše zahvaljujući njima dvojici, ali i sjajnoj energiji Avramovića, Partizan je na poluvreme otišao sa sigurnih 47:34.

 

 

U drugom delu, crno-beli su se "igrali sa vatrom". Konstantno se Alba "šunjala" i pokušavala da sustigne prednost Partizana, ali se to na kraju nije dogodilo. Dve ekipe su gotovo prestale da igraju odbranu u jednom momentu u trećoj deonici. Kada su domaći

prišli na ozbiljnih -5, pojavio se "X" faktor - Alen Smailagić. Zakucavanje, trojka, pa ukradena lopta. "Smajli" je bio jedan od najzaslužnijih za dvocifreno vođstvo Partizana pred poslednju deonicu. Tamo gde je on stao, nastavio je Bruno Kaboklo u poslednjem kvartalu. Odličnom energijom Brazilca u odbrani proistekli su važni poeni u napadu, a da više ne bude dileme o tome ko će odneti pobedu iz Berlina pobrinuo se Naneli sa vrlo bitnom trojkom na dva minuta do kraja.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Timan sa 20 poena, dok je Naneli postigao 19 kod crno-belih.

Crno-bele sada očekuje "biti ili ne biti" meč protiv Valensije, ali i nada da će Efes izgubiti neki od dva preostala meča (protiv Fenerbahčea ili Crvene zvezde). Za nedelju dana biće razjašnjeno sve i znaćemo ko će u plej-in, a za koga je sezona u Evroligi završena.

TOK MEČA

 

 

KRAJ MEČA

 

10. minut - Avramović je izgubio loptu i dozvolio Timanu poene sa penala, ali to nije trenutno ni bitno toliko, jer Aleksa spušta loptu u obruč! Naneli će zakucati za poslednje poene na meču, Partizan je zabeležio izuzetno bitnu pobedu!

9. minut - Timan je pogodio uz faul Ledeja, a potom i sa penala. Ledej je srljao u napadu i lako izgubio loptu, ali je imao mnogo sreće da to prođe nekažnjeno, pošto je potpuno otvorenu trojku promašio Timan. Potom je usledio racionalan napad koji se završava zakucavanjem Avramovića!

8. minut - Uzvratila je Alba pogotkom za dva, a potom je Ledej napravio faul u napadu, te omogućio Timanu da poentira dva puta sa linije penala. Panter je bio na ivici izgubljene lopte, a onda ga je Vecel faulirao i omogućio mu da dva puta pogodi sa slobodnih bacanja. Sterling Braun je promašio trojku i crno-beli imaju sjajnu situaciju, samo polako. Ledej pogađa svoj karakterističan šut sa jedne ruke i vrlo verovatno stavlja tačku na meč!

7. minut - Dobro se razvijaju stvari po Partizan - dosuđen je faul u napadu Albi. DŽEJMS NANELI POSTIŽE TROJKU, KOLIKO VAŽNU! 

6. minut - Avramović je promašio potpuno otvorenu trojku iz kornera, ali nema brige jer Kaboklo lupa rampu na drugoj strani! A Kevin Panter je sve to "začinio" pogotkom sa poludistance.

5. minut - Anđušić je siguran na ziceru, a Panter je potom ostao potpuno sam ispod obruča - veoma bitni poeni za Partizan!

4. minut - Uh... Anđušić je dodao loš pas do Ledeja što je rezultiralo izgubljenom loptom i lako primljenim poenima u kontri. Ipak, anulirao je to Naneli sjajnim prodorom na drugoj strani, a potom je i Vecel promašio poluhorog! Prilika da se stane na loptu i smiri igra.

3. minut - Naneli je sa linije penala, nesvakidašnje, polovičan. Pogrešila je Alba u napadu, ali je Kaboklo neprecizan van linije 6,75. Smailagić je napravio četvrtu ličnu grešku, pa ga je zamenio Ledej. Timan, na svu sreću, nije pogodio trojku.

2. minut - Brazilac se još jednom baca za loptu i izborio je skakanje za istu. Mnogo nepovezane igre u ovim trenucima na obe strane, i jedni i drugi gube lopte. Posle gledanja snimka sudije su odlučile da sviraju nesportski faul Kaboklu, nakon čega je pet poena ni iz čega zaradila Alba... Dozvoljena je trojka Samaru.

1. minut - Sjajna odbrana Kabokla na startu poslednje deonice.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Fenomenalno sarađuju Doužer i Kaboklo, Brazilac je zakucao. Sterling Braun još jednom poentira ipak, ovog puta za tri. Nema odbrane ni sa jedne strane u ovim momentima, a Anđušić pogađa veoma važnu trojku! Alba nije uspela da uzvrati istom merom pa rezultat iznosi 62:72.

9. minut - Ledej je promašio trojku, ali X faktor crno-belih u ovoj deonici je Smailagić koji beleži ukradenu loptu! To je iskoristio Pi Džej Doužer koji igra sjajan meč i pogađa sa poludistance. Sterling Braun je precizan sa linije penala dva puta.

8. minut - Fenomenalni Smailagić postiže i trojku! Timan je potom precizan oba puta sa linije penala, a Partizan nakon toga gubi loptu.

7. minut - Značio je ovaj tajmaut Partizanu, ukradena lopta pa alej-up Anđušića za Smajlagića! Međutim, ponovo Kumađe prelako zakucava na drugoj strani.

6. minut - Panter je uzeo jako loš šut, a potom najjeftiniji koš na utakmici prima Partizan, kakav propust u odbrani. Kaminski je na ziceru, ali Met Tomas vraća Albatrose potpuno u meč trojkom. Sada su na -5, ili ipak ne - Doužer je pogodio za dva, pa je usledio tajmaut. 

5. minut - Kevin Panter je u ovim trenucima u centru pažnje - ide do kraja na zicer. 

4. minut - Panter je fauliran uz pogodak, te je to nova tri poena za crno-bele. Ledej je iz vrlo teške pozicije pogodio horog, ali Timan na drugoj strani pogađa neverovatnu trojku.

3. minut - Kakva energija Pantera u odbrani, ukrao je loptu! Međutim, nakon promašaj Doužera usledio je faul kapitena Partizana, posle kog dodatno slobodno bacanje nije pogodio Vecel.

2. minut - Usledio je nešto sumorniji period igre crno-belih. Serija od 5:0 domaćih primorala je Obradovića da zove tajmaut.

1. minut - Hermanson je pogodio za dva, a uzvratio je Avramović na isti način.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Fenomenalni Aleksa Avramović polaže loptu u koš, ali crno-beli jeftino primaju poene za kraj prvog poluvremena. Ostaje 34:47.

9. minut - Naneli daje 11. poen. Sve je postigao u drugoj četvrtini! Šnajder uzvraća istom merom. Obradović traži tajm-aut.

8. minut - Džejms Naneli! Novo polaganje i sigurni poeni. Trener domaćih traži tajm-aut.

7. minut - Hermanson je raspucan i smanjuje na 29:36. Ipak, raspucao se i Naneli pošto uzvraća na drugoj strani.

6. minut - Timan ponovo siguran, ali i Naneli koji povećava na plus sedam. Avramović krade loptu i zakucava, to je njegov peti poen.

4. minut - Tomas je pogodio trojku za 23:30, a Panter uzvraća dvojkom. Bin poentira za goste i smanjuje prednost crno-belih.

2. minut - Doužer je pogodio svoju prvu trojku za plus 11, međutim berlinski klub je uzvratio istom merom koševima Brauna. Naneli je takođe precizan za goste.

1. minut - Osmi poen Doužera, Alba je takođe pogodila za dva preko Kumađea.

DRUGA ČETVRTINA

 

 

10. minut - Ide trojkaaaa! Avramović! Kraj prve četvrtine.

9. minut - Ledej je fauliran i pogodio je oba bacanja za plus pet. Postigao je 10 od 20 poena Partizana.

8. minut - Vecel je raspoložen, pogađa pod faulom, a potom i dodatno bacanje. Ledej je takođe u dobrom ritmu, siguran je bio triput sa linije penala. Njegovih osam poena.

7. minut - Braun poentira posle prodora, a isti košarkaš bio je precizan i u sledećem napadu. Na drugoj strani siguran je Panter.

6. minut - Tomas krade loptu i lagano poentira, a Pi Džej Doužer zakucava, njegov već šesti poen.

5. minut - Doužer pogađa za dva, a Vecel i Tomas smanjuju prednost gostiju.

4. minut - Hermanson postiže prve poene za domaće, dok sjajni Ledej posle ofanzivnog skoka uzvraća na drugoj strani.

3. minut - Kaminski poentira posle dodavanja Pantera.

2. minut: Ledeeeeej! Trojka za Partizan i prvi poeni na meču.

 

 

1. minut: Počeo je meč u Berlinu. Partizanova prva petorka je sledeća: Kaminski, Smailagić, Ledej, Pi Džej Doužer i Panter.

PRVA ČETVRTINA:

PRE UTAKMICE

20:20 - Crno-beli imaju veliku podšku svojih navijača.

 

 

20:00 - Superkompjuter rekao svoje! Crno-belima uoči meča u Berlinu ne daje baš velike šanse za plasman u plej-in. Više o tome pročitajte u OVOM LINKU.

19:55 - Trener Željko Obradović za ovaj meč otpisao je dvojicu košarkaša - Uroša Trifunovića i Ognjena Jaramaza. U tim se vraća Džejlin Smit.

19:30 - Crno-beli će, vođeni tradicionalno dobrom podrškom u Nemačkoj, večeras morati da pobede u Berlinu ukoliko žele da se plasiraju u plej-in Evrolige.

 

 

UVOD

Košarkaši Partizana će od 20.30 časova gostovati Albi u meču 33. kola Evrolige. "Parni valjak" je prokockao veliku šansu porzom protiv Olimpijakosa da se pred poslednja dva kola drži sve u svojim rukama, tako da će grobari od večeras pratiti i druge rezultate.

Na ruku ekipi Željka Obradovića ide što moraju da se "vade" protiv najlošije ekipe takmičenja. Ipak, stručnjak crno-belih kategorički poziva na oprez, jer bi se upravo opuštanje moglo pokazati kao kobna greška u sudbonosnom duelu. 

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

- To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Tako ih tretiramo kao pravo evroligaški tim. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način - ističe najtrofejniji stručnjak Evrope. 

Pored ovog okršaja, verovatno će svi crno-beli biti zagledani u susret Valensije i Asvela, odnosno Žalgirisa i Monaka, dok će sutra svi kraj malih ekrana s nestrpljenjem pratiti meč Fenerbahčea i Efesa, na kome će grobari žustro navijati za izabranike Šarunasa Jasikevičijusa. Neophodan je makar jedan poraz tima iz Istanbula, kako bi se Partizan ponovo našao u prednosti kao ekipa sa najvećim šansama za poslednje mesto u plej-inu. 

Malo je reći da kladionice favorizuju "parni valjak", čija se pobeda plaća kvotom 1.25. Sa druge strane, iznenađenje Albe može vam doneti skoro 4.5 puta uloženog iznosa. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading