EVROLIGA, 33. KOLO: ŠOK U VALENSIJI! Barselona i Monako sigurni!

Autor: M. M.

Sport

04.04.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspret uoči poslednje runde elitnog takmičenja.

EVROLIGA, 33. KOLO: ŠOK U VALENSIJI! Barselona i Monako sigurni!

Foto: kk valensija

Mečevima u četvrtak počelo je 33. kolo Evrolige, a najveće iznenađenje izvojevali su košarkaši Asvela koji su u gostima savladali pretendenta za plej-in, ekipu Valensije.

Utakmica je okončana sa 98:69 u meču pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone u elitnom društvu, što ide naruku košarkašima Partizana koji su u Berlinu bili bolji od Albe. Španski predstavnik je, dakle, ostao na 14 pobeda i na šokantan način, protiv pretposlednjeg tima na tabeli, umanjio sebi šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Najefikasniji igrači u timu Asvela bili su Žofri Lovernj sa 21 poenom i Nando de Kolo sa 19 poena. Sa druge strane, jedina svetla tačka u ekipi Valensije bio je Kris Džons sa 18 poena, dok je Stefan Jović postigao tri poena.

Košarkaši Monaka su pobedom nad Žalgirisom (69:66) kolo pre kraja obezbedili direktan plasman u plej-of Evrolige.  Monako je bio bolji u međusobnom skoru od sedmoplasiranog Makabija koji više ne može da ga stigne. Žalgiris sad ima skor 14-19 i porazom je šanse za plasman u plej-in sveo u domen teorije. Najefikasniji u Monaku bio je Majk Džejms sa 18 poena, Donatas Motejunas je dao 12 a Džaron Blosomgejm 11. Kod Žalgirisa su dvocifreni bili Kinan Evans sa 17, Brejdi Manek sa 12 i Kevarijus Hejs sa 11.

Košarkaši Barselone takođe su otišli direktno u plej-of Evrolige pošto su kod kuće savladali Makabi 92:89. S druge strane, Izraelci su trenutno sedmi sa minimalnim šansama da se domognu šestog mesta koje vodi direktno u plej-of. Jan Veseli i Aleks Abrines su predvodili Barselonu ka pobedi sa po 17 poena, a najefikasniji akter meča bio je bek gostiju Boldvin  22 poena.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading