TRISTAN IZABRAO GDE GA SRCE VODI: Više nema dileme za koga će igrati, Srbiju ili Grčku

Autor:

Sport

03.04.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi as priprema dokumentaciju za FIBA.

TRISTAN IZABRAO GDE GA SRCE VODI: Više nema dileme za koga će igrati, Srbiju ili Grčku

Foto: Starsport

Tristan Vukčević

Košarkaš Vašingtona Tristan Vukčević je konačno odlučio za koju reprezentaciju će nastupati, a izbor je pao na Srbiju. Nakon pobede Vašingtona nad Milvokijem rezultatom 117:113, Vukčević je ostvario rekordnu partiju u NBA ligi sa 14 poena, sedam skokova i tri asistencije. Ovaj mladi košarkaš, sin nekadašnjeg reprezentativca SCG, Dušana Vukčevića, rođen je u Italiji, ali ima pravo da nastupa za nekoliko reprezentacija, uključujući Grčku, Bosnu i Hercegovinu, Švedsku, Španiju i Srbiju.

Vukčević je do sada bio sprečen da nosi dres Srbije zbog svojih ranijih sportskih angažmana, ali nakon što je napunio dvadeset jednu godinu, stekao je pravo da zaigra za nacionalni tim. Prethodno je igrao za Real Madrid i Partizan, da bi 2023. godine bio izabran od strane Vašingtona. Važno je istaći da je ova odluka izazvala pažnju medija i javnosti, s obzirom na Vukčevićevu višestruku sportsku pripadnost i bogatstvo izbora reprezentacija za koje bi mogao da nastupa.

Zvezda Milvokija, Grk Janis Adetokumbo, izjavio je da se upoznao sa Vukčevićem i da je ovaj talentovani košarkaš izrazio želju da zaigra za selekciju Grčke. Međutim, prema informacijama Tanjuga, Vukčević je izabrao Srbiju i trenutno prikuplja potrebnu dokumentaciju.

Očekuje se da će Tristan Vukčević uskoro dobiti odobrenje FIBA da zaigra za reprezentaciju Srbije i time otvoriti novo poglavlje u svojoj košarkaškoj karijeri. Sa njegovim iskustvom igranja u Real Madridu i Partizanu, kao i uspehom koji postiže u NBA ligi, njegov doprinos nacionalnom timu mogao bi biti od velikog značaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading