DONČIĆ PROVOCIRAO DIVCA! Mahao mu PRSTOM i poručio: "TREBALO je da me DRAFTUJEŠ"!

Autor:

Sport

30.03.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva reakcija slovenačkog košarkaša.

DONČIĆ PROVOCIRAO DIVCA! Mahao mu PRSTOM i poručio: "TREBALO je da me DRAFTUJEŠ"!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Sakramento Kingse na gostujućem terenu rezultatom 103:107.

Najbolji u redovima poraženog tima iz Kalifornije bio je D'Aron Foks sa 23 poena, a istakao se Domantas Sabonis sa tripl-dabl učinkon. Litvanski košarkaš imao je 13 koševa, 12 skokova i deset asistencija. 

Ipak, nijedna od ove dve partije ne može da se poredi sa onom koju je pružio Luka Dončić. Slovenac je bio na ivici da ispuni sve tri glavne statističke kategorije dvocifrenim brojkama, ali mu je na kraju falio jedan skok. To ne umanjuje činjenicu da je protiv Kingsa za 40-ak minuta na terenu ubacio 26 poena, uhvatio devet lopti i podelio 11 asistencija. 

Naravno, Luka je jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje, tako da sama statistika ne upada u oči, koliko njegov intrigantan gest pred kraj duela. Naime, posle pogođenih slobodnih bacanja, Luka Dončić se okrenuo ka Vladu Divcu, inače bivšem generalnom menadžeru Kingsa, uperio je prst u njega i poručio mu da je trebalo da ga draftuje.

 

 

Naravno, Slovenac je aludirao na draft lutriju 2018. godine, kada je ekipa Sakramenta imala priliku da izabere Luku sa drugim pikom, ali su umesto togla smatrali Marvina Beglija za boli izbog. Malo je reći da su se žestoko prevarili. 

Kao što se može primetiti, kamera je ovaj potez zabeležila, a Divac nije imao neku jasnu reakciju na ovaj potez. 

Što se odnosa snaga u ligi tiče, Maveriksi su ovom pobedom došli do kote od 44 trijumfa, čime zauzimaju šestu poziciju Zapadne konferencije. Što se ekipe u kojoj su nekada igrali srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, ona leži ma samo jednu poziciju ispod Dalasa, sa dva uspeha manje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading