VASA MICIĆ REŠIO UTAKMICU! Srpski duo ŠOKIRAO Kavalirse! Pokuševski DVOCIFREN PONOVO!

Autor:

Sport

28.03.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši reprezentativci nastavljaju sa sjajnim partijama "preko bare".

VASA MICIĆ REŠIO UTAKMICU! Srpski duo ŠOKIRAO Kavalirse! Pokuševski DVOCIFREN PONOVO!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Šarlota ostvarili su važnu pobedu nad ekipom Klivlenda rezultatom 118:111 u meču NBA lige odigranom u Severnoj Karolini. Ovaj trijumf predstavlja revanš Hornetsa za nedavni poraz od Kavsa u gostima sa 23 razlike, a istakli su se srpski košarkaši Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

 

 


Srpski duo u ekipi Šarlota, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, imao je značajan doprinos ovom trijumfu. Micić je ostvario rekord karijere u NBA ligi po broju asistencija, a već do poluvremena je upisao šest asistencija, da bi do kraja meča dodao još toliko, ukupno ostvarivši dabl-dabl sa 11 poena i 12 asistencija.

 

 

Sa šuterske strane, Micić je imao vrlo dobar učinak, postigavši 4/8 iz igre, uz jednu pogođenu trojku iz tri pokušaja. Pokuševski je takođe bio vrlo zapažen, postigavši 10 poena, sedam skokova i jednu asistenciju za 23 minuta provedenih na terenu.

Utakmicu je obeležio Brendon Miler sa sedam ubačenih trojki i ukupno 31 poenom. Njegov ključni trenutak došao je 25 sekundi pre kraja, kada je postavio konačan rezultat 118:111. Miler je postigao sedam trojki iz 13 pokušaja, dok je pogodio i dve dvojke iz četiri pokušaja.

Pored Milerovog impresivnog učinka, Majls Bridžis se istakao sa 17 postignutih poena, dok je kod gostiju Džeret Alen dao najviše poena, 24, a Maks Strus je doprineo sa 19 poena, Meril sa 17, a Garland sa 14.

Klubovi su zadržali svoje pozicije na tabeli, gde su Kavalirsi i dalje četvrti na Istočnoj konferenciji, dok se Hornetsi nalaze na 13. poziciji.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading