"STRŠLJENI" LETE NA SRPSKI POGON! Micić i Pokuševski POKIDALI Grizlise! Vasin NOVI REKORD!

Autor:

Sport

14.03.2024

03:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve bolje partije našeg reprezentativnog tandema.

"STRŠLJENI" LETE NA SRPSKI POGON! Micić i Pokuševski POKIDALI Grizlise! Vasin NOVI REKORD!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Šarlot Horneta pobedili su na gostovanju Memfis Grizlisima rezultatom 110:98, i tako konačno pokazali da ova ekipa ima potencijala. 

Specifično za "stršljene" je to da su prilično irelevantna ekipa za NBA ligu. Retko imaju zapažene učinke, a na Draft lutriji se nisu proslavili u prethodnim godinama. Ipak, deluje da su sa par poteza u poslednje vreme uboli džek-pot, te da bi pametnim poslovanjem mogli da konačno postanu ekipa koja se pita za nešto. 

 

 

Jedna od Šarlotovih mudrih odluka bila je dovođenje Vasilija Micića iz Oklahome. Srpski plejmejker je dobijao priliku na kašičicu u Tanderima, i po ko zna koji put su krenule da se provlače priče kako MVP igrači Evrolige jednostavno nemaju mesto u NBA. Dolazak Vase među Hornetse sve više poriče mišljenje američkih "stručnjaka". 

Micić je još jednom postavio rekord karijere u najjačoj ligi sveta. Protiv Medžika je imao svoju najbolju poentersku partiju sa 21. poenom, a već osam dana kasnije je pokazao da može bolje, ubacivši Grizlisima 25 koševa, čemu je dodao osam asistencija!

 

 

Ni njegov sunarodnik nije kaskao prema sopstvenim standardima. Aleksej Pokuševski ima skoro identičnu priču (ako izuzmemo evropsku rapsodiju), a sada polako možemo da nazremo kako i visoki Poku ima svoje mesto u NBA. Sada je zabeležio veoma dobrih devet poena i pet skokova za 27 minuta. Pritom mu je i efikasnost zavidna sa četiri od pet pokušaja iz igre. 

Što se Grizlisa tiče, najbolji je bio DžiDži Džekson sa 26 koševa, a tu se pojavio i Luk Kenard sa 17 koševa. 

Ovo je bila 17 pobeda Šarlota što ih stavlja na 13. mesto Istočne konferencije, dok Memfis zauzima istu poziciju na Zapadu sa šest trijumfa više. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading