ŽELJKO OBRADOVIĆ OTKRIVA: Evo KO će sedeti na KLUPI U Partizanu! Poznat i RAZLOG!

Autor:

Sport

25.03.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge stvari sada postaju jasnije.

ŽELJKO OBRADOVIĆ OTKRIVA: Evo KO će sedeti na KLUPI U Partizanu! Poznat i RAZLOG!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana nalaze se u grčevitoj borbi za prolazak u plej-in fazu Evrolige. Samo sve tri pobede u preostala tri duela garantuju crno-belima da će takmičenje nastaviti u narednom delu takmičenja. 

Prvi izazov koji "parni valjak" mora da samelje je grčki Olimpijakos. Pirejci dolaze u krcatu Arenu u četvrtak (20.30), a zanimljivo da je baš pred sudbonosni okršaj, Evroliga objavila najavu za prvu epizodu projekta "Mastermind". 

U pitanju je serijal koji će se baviti najvećim trenerima Evrope, a kako drugačije započeti razgovor o strateškom poslu na Starom kontinentu, nego od Željka Obradovića. 

 

 

Najtrofejniji stručnjak Evrolige je u razgovoru za emisiju govorio o svojim taktičkim principima i odnosu prema igračima, a takođe je i otkrio zbog čega ume da ostavlja košarkaše na klupi, kako na treningu, tako i na utakmici. 

- Važno je kako igrači reaguju, pogotovo na treningu. Ako ste dobri na treningu bićete i na utakmici. Mrzim kada tim nije koncentrisan na treningu. Ako vidim da jedan ili dva igrača nisu u fokusu, bolje je da ih ostavim na klupi i da ubacim nekog drugog - rekao je Obradović. 

Zanimljivo da imamo primere gde su neka velika imena upravu u Partizanu "grejala" klupu. Prošle sezone je nekoliko utakmica propustio Džejms Naneli, iako nije imao nikakve probleme sa povredom.

Takođe, njegovo odsustvo se poklopilo sa lošim igrama u prvom delu sezone. Ove godine, primer je možda Frenk Kaminski. Amerikanac je u tri meča sredinom najelitnijeg evropskog takmičenja dobio samo dva minuta, da bi se po povratku na parket razgoropadio i krenuo da cepa mrežice iz svih pozicija. 

Sudeći po ova dva potencijalna primera, Željkova taktika i dalje radi bez greške. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading