ZVEZDA BEZ IKAKVE ŠANSE, A BOLJA OD PARTIZANA U VAŽNOM PARAMETRU! Crveno-beli JEDINI tim ispod crte koji može da se pohvali OVIM!

Autor:

Sport

23.03.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnji cilj je ipak ostao daleko.

ZVEZDA BEZ IKAKVE ŠANSE, A BOLJA OD PARTIZANA U VAŽNOM PARAMETRU! Crveno-beli JEDINI tim ispod crte koji može da se pohvali OVIM!

Foto: Starsport

Crvena zvezda dominira na domaćem terenu

U petak uveče u Areni, Crvena zvezda je prekinula crni niz u Evroligi i ostvarila ubedljivu pobedu nad Virtusom rezultatom 94:79. Ova pobeda donela im je ukupno 11. trijumf u sezoni, što ih čini jedinim timom ispod crte sa pozitivnom koš razlikom. Sa skorom od 11 pobeda i 20 poraza, crveno-beli se nalaze na 16. poziciji, ali su uspeli da ostvare koš-razliku od +3 (2529:2526), što ih izdvaja u ovoj sezoni.

Crvena zvezda bez šanse za plej-in, ali sa pozitivnom koš-razlikom

Iako su izgubili sve šanse za plasman u plej-in, Crvena zvezda je jedina ekipa na dnu tabele Evrolige koja može da se pohvali pozitivnim koš-količnikom. Ova činjenica ih izdvaja od ostalih timova u svojoj okolini i pokazuje da možda nije sve bilo tako crno.

Standings provided by Sofascore

Poređenja radi, Partizan je po tom parametru u minusu, ima koš-razliku -39, a ona mu može igrati ulogu prilikom rangiranja. Zanimljivo je da apsolutno identičan učinak ima i Valensija, dok je jedina "pretnja" crno-belima Armani sa +19. Od timova koji su u plej-in zoni, negativni su Virtus i Baskonija.


Još tri runde do kraja ligaškog dela Evrolige

Do kraja ligaškog dela Evrolige, Crvena zvezda će se suočiti sa Real Madridom na strani (29. marta), Olimpijakosom kod kuće (4. aprila) i Efesom na strani (11. aprila). Ove utakmice pružiće im priliku da dodatno poprave svoj koš-količnik, iako su svesni da nisu ispunili svoj glavni cilj za ovu sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading