CRVENA ZVEZDA PRVA PROTERALA PARTIZAN IZ ARENE PREKO NOĆI, ALI JOJ ON NIJE OSTAO DUŽAN: Danima se vodi BITKA za halu

Autor:

Sport

21.03.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dešava u našoj najvećoj dvorani objasnio je direktor Goran Grbović, uz poruku "Partizanov je manji od Zvezdinog".

CRVENA ZVEZDA PRVA PROTERALA PARTIZAN IZ ARENE PREKO NOĆI, ALI JOJ ON NIJE OSTAO DUŽAN: Danima se vodi BITKA za halu

Foto: TANJUG/ Nikola Anđić

"Ko igra večeras u Areni?". "Ne znam više ni sam". Ovako je tekao razgovor našeg novinara i radnika obezbeđenja u našoj najvećoj hali u sredu ujutro. I baš tako, Partizan je u utorak uveče dočekao i pobedio Baskoniju sa 87:83, Crvena zvezda je u sredu poražena od Panatinaikosa (89:76), crno-beli će večeras ugostiti Real, a crveno-beli sutra uveče Virtus.

Ovakav raspored pravi je spektakl za navijače oba srpska kluba, ali i pakao za zaposlene u Areni. Oni su prethodne dve noći, a to će raditi i noćas, potpuno "prepakovali" našu najveću dvoranu i za samo nekoliko sati od ponoći do pred zoru halu bojili iz crno-belog u crveno-belo i obratno.

Republika

Foto: Republika

Skidanje Partizanovog parketa

Za početak, Partizan i Zvezda svako ima svoj parket, svoje obloge na koševima, svoj raspored sedenja navijača u sektorima koji nisu identični i drugačije se zovu, a i raspored sedenja novinara i "kopovi" navijača su sumetrični. Partizanu su mediji iza koša na istočnoj strani Arene, a grobari iza zapadnog, dok su Zvezdi delije iza istočnog koša, a novinari iza zapadnog. Kakav je izazov za radnike u Areni serija promena otkrio je za Republiku na licu mesta njen direktor Goran Grbović.

Foto: Republika

Postavljen Zvezdin parket

- Dok je jedan parket namešten, drugi je u magacinu. Sve je to lepo složeno na paletama. Uklonimo, spakujemo, odnesemo, iznesemo drugi, raspakujemo, složimo. I onda sledeću noć sve to ponovimo. Parket se sklanja relativno brzo, za neka dva i po, tri sata. Između dva parketa nema kopmlikovanijeg za nameštanje, kako neki spekulišu da je jedan redni a drugi unakrsni. Ali otkriću vam jedan detalj, Partizanov parket je manji, tj. kraći od Zvezdinog. Što se procesa  skidanja i nameštanja tiče praktično nema razlike. Svaki deo je obeležen brojem i prema tim brojevima se slaže - rekao je Grbović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Grbović

Interesantno, ne stigne se uvek da se sve završi do treninga one druge ekipe, pa je tako osvanuo snimak na kojem Zvezdin Jago dos Santos udara u Partizanov grb koji je ostao na košu. To se desilo i u noći između utorka i srede, ali je to i jednim i drugima postalo normalno.

Foto: Republika

ZABORAVLJEN: Partizanov grb na Zvezdinom terenu

- Svi ljudi imaju elementarno znanje i puno iskustvo sa sastavljanjem. Momci, njih od 16 do 20, završavaju negde oko šest, pola sedam ujutru ukoliko se meč završi u neko pristojno vreme. Nama najveći problem predstavljaju televizije, kablovi, LED ekrani. Kad sve to uklonimo onda menjamo podlogu. I da, dobro ste primetili, Arena se u celini okreće. Na zapadu su novinari na Zvezdinim utakmicama, a navijači na istoku, a kod Partizana obrnuto i to se skroz rotira - dodao je Grbović.

Foto: Republika

Postavljanje Partizanovog parketa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading