DUBAI U ADMIRALBET ABA LIGI: Ovo su DETALJI ugovora! OGROMAN NOVAC, u sve je umešan Đorđe Đoković!

Autor:

Sport

19.03.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz UAE definitivno je postao član regionalnog takmičenja.

DUBAI U ADMIRALBET ABA LIGI: Ovo su DETALJI ugovora! OGROMAN NOVAC, u sve je umešan Đorđe Đoković!

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC, Shutterstock

Košarkaški klub Dubai će od naredne sezone biti učesnik AdmiralBet ABA lige, potvrđeno je na skupštini regionalnog šampionata.

Ugovor je potpisan na tri sezone počevšio od naredne 2024/2025.

Devet klubova AdmiralBet ABA lige je bilo za ovakvu odluku, Partizan nije glasao, dok predstavnici Budućnosti nisu bili prisutni na Skupštini.

Dubai će plaćati 1.700.000 evra po sezoni za učešće na Jadranu, a ponuda je za 200.000 evra godišnje pojačana u odnosu na prethodnu.

Upravo finansijski momenat je odlagao neizbežno, jer su klubovi regionalnog takmičenja nakon skupštine održane u Zagrebu pre sedam dana bili neodlučni oko uslova, te su prolongirali zvaničnu odluku za danas.

Postignut je kompromis, te će Dubai zaigrati u AdmiralBet ABA ligi.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

AdmiralBet ABA liga

 

Biće  pokriveni i svi troškovi smeštaja i puta gostujućih ekipa, koji će iznositi ukupno oko 800.000 evra po sezoni – 200.000 za smeštaj za ekipe, službena lica i sudije, i 600.000 za avionske troškove.

Kada na ovu cifru dodamo na 1.700.000, dolazimo do brojke od 7.500.000 evra ukupno za tri godine trajanja ugovora, odnosno 2.500.000 evra godišnje.

Brat proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića - Đorđe je potpredsednik i direktor kluba iz UAE, dok je generalni direktor Dejan Kamenjašević.

Plasman Dubaija u AdmiralBet ABA ligi neće uticati na učešće u Evroligi, što je nešto što će obradovati večite rivale Partizan i Crvenu zvezdu.

Tim iz UAE će naredne sezone učestvovati u Evrokupu, a od sezone 2025/2026 će se priključiti Evroligi.

Nije poznato kako će izgledati tim, niti ko će biti trener, ali je sigurno da će bogati vlasnici napraviti respektabilan sastav koji bi mogao u narednim godinama da poremeti odnose u evropskoj košarci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading