DUPLO SLAVLJE ZVEZDE! Crveno-beli RAZBILI HRVATE u Zagrebu! Posle fudbalera radovali se i košarkaši! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.03.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Cibonu rezultatom 82:59 u 23. kolu AdmiralBet ABA lige.

DUPLO SLAVLJE ZVEZDE! Crveno-beli RAZBILI HRVATE u Zagrebu! Posle fudbalera radovali se i košarkaši! (VIDEO)

Foto: ABA liga/KK Cibona/Ivana Dergez

Brzo su se igrači Zvezde oporavili od šokantnog poraza protiv Makabija, u kome je imala 18 razlike, pa ovog puta nije ispustila identično vođstvo u "Draženovom domu", koje je išlo i na maksimalnih +26 (54:80).

Na krilima fenomenalnog Džavontea Smarta, uz veliku pomoć najefikasnijeg Nemanje Nedovića, odličnog Gedraitisa, Bolomboja, Tobija...crveno-beli su brzo ugasili sve nade domaćina da može do senzacije i ubedljivo slavili pred zagrebačkom publikom.

Istina, Cibona je bolje otvorila meč, ali je Crvena zvezda brzo "zategla" odbranu i već do poluvremena stekla dvocifrenu prednost (30:42).

Republika

Foto: ABA liga/KK Cibona/Ivana Dergez

 

Rapsodija u timu Janisa Sferopulosa viđena je i u nastavku, te je prednost crveno-belih dosegla 20 razlika, ali se "Cibosi" nisu predavali. Uspeli su da u poslednjih deset minuta uđu sa „samo“ dvanaest koševa manje, pošto su Zagrepčani serijom 9:1 smanjili zaostatak na 50:62.

 

 

Tokom poslednjeg perioda, Mustafić je trojkom još više smanjio (53:64), ali je na isti način odgovorio Nedović u važnom trenutku, svojim prvim košem u drugom poluvremenu na isteku 33. minuta. Serijom 0:7, Zvezda je ponovo napravila nedostižnu razliku i stekla 18 poena više, koje je sačuvala do kraja utakmice i zasluženo trijumfovala.

 

Standings provided by Sofascore

 

Najefikasniji u timu crveno-belih bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, Smart je dodao 15, dvocifren je bio i Rokas Gedraitis koji je ubacio 11 poena.

Kod Cibone, bivši igrač večitih rivala, Aleksandar Aranitović bio je ubedljivo najbolji sa  16 poena, Filip Bundović ga je ispratio postigavši 11 poena.

Crvena zvezda je sada na skoru 20-3 i čvrsto drži lidersku poziciju, dok Zagrepčani imaju 8-15 i zauzimaju 11. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading