SFEROPULOS OPREZAN PRED GOSTOVANJE U HRVATSKOJ! Cibona ima iskusne igrače, ali i...

Autor:

Sport

16.03.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli nastavljaju da krče put ka prvom mestu pred plej-of regionalnog takmičenja.

SFEROPULOS OPREZAN PRED GOSTOVANJE U HRVATSKOJ! Cibona ima iskusne igrače, ali i...

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su stigli u Zagreb gde im predstoji utakmica 23. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cibone.

Uoči meča, trener srpskog šampiona Janis Sferopulos ističe da je hrvatski tim izuzetno talentovan i sa velikim potencijalom, koji igra sa samopouzdanjem i entuzijazmom.

Iako crveno-beli imaju pozitivan skor sa Zagrepčanima, trener i igrači pristupaju utakmici sa maksimalnim oprezom, s obzirom na prošlogodišnji poraz koji ih je koštao prvog mesta pred plej-of.

- Očekuje nas meč sa izuzetno talentovanim timom koji ima veliki potencijal. Cibona je ekipa koja ima iskusne igrače ali i grupu vrlo mladih, i igraju sa velikim samopouzdanjem i entuzijazmom. Kao i uvek, i to napominjem pred svaki meč u AdmiralBet ABA ligi, psihički moramo da budemo spremni, ali i fizički na terenu da odigramo utakmicu na nivou i u skladu sa našim standardima u AdmiralBet ABA ligi - rekao je Janis Sferopulos.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Lazarević

Košarkaš Zvezde Stefan Lazarević deli mišljenje svog trenera: 

- Cibona je ekipa koja je ove sezone u više utakmica pokazala svoj veliki talenat i kvalitet. Igraće svakako izuzetno motivisani, ali bez moranja i opterećenja što je svakako poziv više na opreznost. Svakog rivala u AdmiralBet ABA ligi smo maksimalno uvažavali i svakoj utakmici pristupali na isti način, sa željom da odigramo najbolje moguće. Imamo dosta problema sa povređenim igračima, ali je zato na svima nama koji smo u timu da pružimo maksimum i dođemo do pobede koja nas dovodi na korak od osiguranja prve pozicije pred plej-of - istakao je Lazarević.

Ekipa Zvezde se odmah nakon utakmice u Zagrebu autobusom vraća za Beograd, a već u sredu je očekuje prvi od dva meča duplog kola Evrolige sa grčkim Panatinaikosom u Areni (20.00).

Što se tiče tabele AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda vodi sa učinkom 19-3, a slede Budućnost (17-5), Partizan (16-6), Cedevita Olimpija (14-8), Zadar (13-9), Mega (12-10) i ostatak konkurencije. Cibona je 10. sa bilansom 8-14, a tačno polovinu svojih pobeda ostvarila je kod kuće, uključujući i dva poslednja tamošnja nastupa u regionalnom prvenstvu protiv Krke i Studentskog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading