NOVI PORAZ PARTIZANA: Crno-beli BEZ MUNICIJE u Španiji! Barselona je ipak PREJAKA!

Autor:

Sport

14.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan neuspeh izabranika Željka Obradovića na gostovanju.

NOVI PORAZ PARTIZANA: Crno-beli BEZ MUNICIJE u Španiji! Barselona je ipak PREJAKA!

Foto: KK Barselona

BARSELONA - PARTIZAN      94:76

 

Košarkaši Partizana poraženi su u 29. kolu Evrolige na gostovanju Barseloni rezultatom 94:76.

Pokazali su zube izabranici Željka Obradovića od starta meča, otvorili su utakmicu serijom 6:0, a posebno je bio raspoložen Aleksa Avramović. Igralo se otvoreno, sa puno poena iz trancizije, a crno-beli sun preko Ledeja i Avramovića održavali prednost.

Barselona se sredinom prve deonice konsolidovala, napali su Partizan na niskom postu preko Veselog i Ernangomeza, a odbrana crno belih je popustila te su u prvih 10 minuta primili 29 poena.

Druga četvrtina je donela veliku borbu, Avramović je pogađao, ali je Barselona preko Laprovitole i Kalinića održavala prednost.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 51:48 za domaćine, a očekivalo se da će u nastavku biti velika borba.

Razigrala se Barselona u drugom poluvremenu, četiri trojke u trećoj deonici, Laprovitola, Rubio i Kalinić su terorisali Partizan, ali su crno-beli odogovorili preko Ledeja.

Serija 6:0 Amerikanca je vratila nadu crno-belima koji su u jednom trenutku7 pršli na 6 poena zaostatka.

Poslednja deonica donela je raspad igre Partizana. Loša rešenja u napadu, samo osam postignutih poena, premalo da se pobedi druga ekipa Evrolige na gostujućem terenu.

Kod pobednika 17 poena Laprovitole, 15 Ernangomeza, 13 Jokubaitisa i 12 Parkera.

Za Partizan 27 poena fantastičnog Alekse Avramovića, 16 je dodao Ledej koji je bio jedini dvocifreni uz plejmejkera crno-belih.

Partizan je ovim porazom dodatno otežao sebi borbu za plej-in. Tim iz Humske je na skoru 13-16 i nalazi se na desetom mestu Evrolige. Na ruku im ide ubedljiv poraz Valensije u Istanbulu od Fenerbahčea 118:88. Upravo tim iz Španije će biti glavni konkurent "parnom valjku" za doigravanje. Barselona je zabeležila pobedu broj 20 i sa devet poraza zauzima drugo mesto elitnog takmičenja.

40. minut - Veseli hvata ofanzivni skok i poentira lagano. Na drugoj strani fauliran Kaboklo. Čeka se samo konačan rezultat. Kaboklo polovično precizan. Jokubaitis pogađa na drugoj strani. Avramović fauliran i ide na liniju penala. Pogađa Aleksa prvo, promašuje drugo. 

38.minut - Poentira Laprovitola iz kontre, sve je rešeno. Kaboklo poentira, prvi poeni za njega na ovoj utakmici.

37. minut - Novi promašaj Ledeja, čini se da će se crno-beli teško vratiti u ovaj duel. Novi poeni Jokubaitisa, najveća prednost za domaće, +16. Tajm-aut Željko Obradović 

36. minut - Pogađa Laprovitola novu trojku, preko ruke, neverovatno. Fauliran je Avramović na drugoj strani, peti faul Ernangomeza. Pogađa Aleksa Avramović oba bacanja, ima 26 poena. Jokubaitis pogađa šut sa poludistance.

34. minut - Nikako da Partizan odigra dobar napad u poslednjoj deonici, Smailagić je napravio faul u napadu. Barselona nije iskoristila svoju šansu, tako da crno-beli mogu da smanje razliku.

33. minut - Abrines pogađa trojku, ponovo dvocifrena prednost. Greši Ledej,ponovo crni minuti za crno-bele.

32. minut - Novo lako zakucavanje za Ernangomeza, tajm-aut Željko Obradović.

31. minut - Novi poeni zaa Ledeja, Partizan je na -4. Ernangomez odgovara na drugoj strani lakim poenima za dva. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Kaminski je fauliran i ide na liniju penala. Centar crno-belih promašuje prvo slobodno bacanje, drugi put precizniji. Parker je promašio trojku, napad za Partizan 27 sekundi do kraja treće deonice. Fauliran je Kevin Panter i ide na liniju slobodnih bacanja. Kapiten Partizana pogađa oba penala.

29. minut - Laprovitola pogađa trojku, svoju četvrtu, ali odgovara Avramović istom merom. Satoranski ponetira u kontri na drugoj strani. Igra se brzo. Panter odgovara za dva.

28. minut - Veseli lako poentira iz reketa i prekida seriju crno-belih. Avramović odgovara na drugoj strani.

26. minut - Ledej je istrčao od koša do koša i snažno zakucao. Crno-beli moraju da se probude ukoliko žele da pobede na ovom meču. Ledej pogađa, Partizan krade loptu, pa ponovo Ledej. Šest uzastopbnih poena za Amerikanca. Tajm-aut Grimau.

25. minut - Rubio pogađa novu trojku, neverovatno. Četiri trojke su primili izabranici Željka Obradovića u ovoj deonici.

24. minut - Trojka Kalinića, Barselona je na +9. doužer gubi loptu, loš start crno-belih na početku treće četvrtine. Nova trojka, Parker. Tajm-aut Željko Obradović.

23. minut - Ernangomez kreće na zakucavanje, Smailagić ga blokira, ali sudije kažu faul i dva slobodna bacanja. Promašuje Vili oba penala.

22. minut - Doužer postiže poene iz reketa. Odgovara Parker, pa onda Smailagić na drugoj strani. Brzo se igra u Barseloni. Rubio postiže nove poene iz tranzicije.

21. minut - Nikola Kalinić pogađa trojku za start drugog poluvremena

POLUVREME

 

 

20. minut: Nisu krunusali košarkaši Partizana dobru defanzivu i izgubljene lopte Barselone, što koristi Džabari Parker kod domaćih. U poslednjem napadu Partizana u prvom poluvremenu Naneli je pogodio trojku, dok Barsa nakon odmora koji je tražio trener Grimau nije iskoristila posed. 

19. minut: Panter siguran za dva, crno-beli su u igri. 

17. minut: Treći faul za Anđušića, Kalinić pogađa bacanja za Barsu. Ali, Aleksa Avramović pogađa treću trojku! Velika borba u Španiji! Laprovitola uzvraća trojkom, a zatim i Satoranski nakon izgubljene lopte.

16. minut: Naneli za dva poena! "Valjak" toliko zaostaje za domaćinom! Popravili su se u odbrani Žocovi izabranici, a Smailagić donosi izjednačenje. Međutim, Veseli lako poentira.

15. minut: Druga uzastopna trojka crno-belih, samo je minus tri! Nakon dva promašaja, konačno je pogodio Danilo Anđušić. Na drugoj stani, posle ne baš jasnog faula Srbina, Satoranski je pogodio jednom sa linije za bacanja.

14. minut: Arbines pogađa trojku, ali odmah potom uzvraća Aleksa koji je stigao do 14. poena.

13. minut: Avramović održava crno-bele, međutim, puno toga škripi u odbarani, pa su domaći opet na plus šest.

 

 

12. minut: Zek Ledej stiže do osmog poena s linije penala. 

11. minut: Vili Ernangomez je nerešiva enigma za goste iz Beograda, pogodio je pored Kabokla koji je pritom napavio i faul. Dakle, tri poena iz poseda. Partizan nije iskoristio svoj napad.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut: Doužer i Naneli su se upisali u strelce, a Rubio i Jokubaitis pokazuju klasu na drugoj stani. Siguran penaldžija je Ernangomez.

9. minut: Ledej lako stiže do šestog poena, a uzvratio je Riki Rubio s penala. Na plus tri je uvećao Ernandgomez što je primoralo trenera gostiju Željka Obradovića da zove tajm-aut.

8. minut: Opet prelako crno-beli primaju poene. Najpre polaganjem, a potom i nakon dva plus jedan Đabarija Parkera, koji Barsi donosi prvo vođstvo.

 

 

7. minut: Laki poeni za Veselog na niskom postu, a nakon što Partizan nije iskoristio napad, trojku pogađa Jokubaitis.

6. minut: Barsa je ispunila bonus nakon dva neiskorišćena napada na obe strane. Prvi promašaj beleži i reprezentativac Srbije Avramović, dok je u prvom sledećem napadu koševe iz igre sada dao Kaminski. 

5. minut: Partizan nije propustio nijedan napad bez koša. Avramović raspoložen! Satoranski uzvraća. Prvi tajm-aut na meču tražio je trener domaćih Grimau.

4. minut: Aleksaaaaa! Trojka od tablu za crno-bele.

3. minut: Prvi poeni za domaće, a već u sledećem napadu trojka Laprovitole. Na drugoj stani je Kaminski pogodio jedno bacanje.

2. minut: Partizan je stigao do 6:0!

1. minut: Utakmica je počela. Aleksa Avrmović je upisao prve poene, a potom je Ledej bio siguran sa slobodnjih bacanja.

 

 

PRE MEČA

Košarkaši Partizana gostuju Barseloni u okviru 29. kola Evrolige, a utakmica je na programu od 20.30 časova.

Ovo će biti izuzetno važan meč za crno-bele, jer bi eventualnom pobedom zadržali nade za plej-of, dok bi i u slučaju poraza šanse postojale, ali bi realnije bilo da se gleda ka plej-inu.

 

 

Izabranici Željka Obradovića sa skorom 13-15 zauzimaju 11. mesto u eliti, a isti skor kao i "parni valjak" ima Valensija koja je poziciju iznad.

Partizan u ovaj meč ulazi bez Tristana Vukčevića koji je napustio redove crbo-belih i pojačao Vašington Vizardse u NBA ligi, dok grobare raduje povratak Džejma Nanelija nakon kraće pauze zbog povrede.

Što se Barselone tiče, oni su na drugoj poziciji uz skor 19-9, a ostvarili su četiri trijumfa od poslednjih pet mečeva u eliti.

Izabranici Rodžera Grimaua su favoriti u večerašnjem meču, ali crno-beli imaju svoje šanse u Kataloniji.

Prvi ovosezonski meč dva rivala završen je pobedom Barselone u Beogradu rezultatom 92:83.

Željko Obradović

- Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet i igraju veoma dobro. Tim koji je sigurno među favoritima za fajnal for i osvajanje titule. Vraćajući se na početak i prvi meč u Beogradu, ništa se nije promenilo u njihovoj igri - rekao je trener Partizana.

 

Rodžer Grimau

- Ovo je važna utakmica, moramo da se suočimo sa dodatnom radošću i uzbuđenjem igranja na Palau. Pokušaj da odigramo veoma dobru utakmicu je jedini način da se pobedi ekipa kao što je Partizan. Biće teško i konkurentno, ali siguran sam da ćemo imati spektakularan Palau. Nadam se da će uživati u našoj igri. Partizan je veoma kompletan tim, sa mnogo sistema i veoma dobrim igračima. Moramo da budemo pažljivi na sve punih 40 minuta - rekao je trener Barselone.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading