PODGORIČANI PRETE PARTIZANU! Budućnost slavila u derbiju AdmiralBet ABA lige!

Autor:

Sport

09.03.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti ostvarili su važnu pobedu nad ekipom Cedevita Olimpije rezultatom 80:72 u derbi meču 22. kola Admiral Bet ABA lige.

PODGORIČANI PRETE PARTIZANU! Budućnost slavila u derbiju AdmiralBet ABA lige!

Foto: AdmiralBet ABA liga

Ova pobeda je značajna za "plave" i zbog toga što Budućnost sada zauzima drugo mesto na tabeli sa 17 pobeda, jednom više od trećeplasiranog Partizana, koji je sledeći protivnik crnogorskog tima.

Podgoričani su tako sačuvali drugo mesto na tabeli i zadržali korak za vodećom Crvenom zvezdom, ali i ostali ispred branioca titule Partizana, koji sada ima dve pobede, ali i utakmicu manje.

Budućnost je na učinku 17-6, Crvena zvezda je na 18-3, uz meč manje, dok crno-beli pred okršaj sa čačanskim Borcem imaju bilans 15-6.

 

 

Ljubljančani su se manje-više isključili iz borbe za jedno od prva tri mesta, pa su četvrti sa 14-8. Odluka o tome ko će se drugog mesta dalje, pod pretpostavkom da crveno-beli sačuvaju prvo, mogla bi da padne u pretposlednjem kolu ligaškog dela, kada će Partizan gostovati u Morači

U pobedničkom timu, istakli su se Kamenjaš sa 16 poena i sedam skokova, kao i Friman sa 10 postignutih poena. Takođe, Vrajt je doprineo trijumfu sa 10 poena, četiri skoka i asistencije.

Republika

Foto: AdmiralBet ABA liga

 

U redovima Cedevite Olimpije je daleko najbolji bio bivši košarkaš Podgoričana Džastin Kobs. Bivši reprezentativac Crne Gore je protiv nekadašnjeg kluba upisao dabl-dabl sa 15 poena i 10 asistencija za najveći indeks korisnosti na utakmici 26.. Uz njih, Blažič, Stjuart i Šaškov takođe su pridoneli ekipi sa 10 ili više poena.

ADMIRALBET ABA LIGA - 22. KOLO

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

/Kobs, Džons 15 - Kamenjaš 16/

Petak

Split - Mornar 87:75

/Šorter 20 - Veders 19/

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

/Žganec 21 - Marić 15/

Nedelja

19.00: Crvena zvezda - Krka

Ponedeljak

17.00: Studentski centar - FMP

19.00: Borac - Partizan

21.00: Mega - Cibona

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading