PARTIZAN NE UME U ZAVRŠNICI! Ovo je ŠEST FINALA za crno-bele do kraja Evrolige!

Autor:

Sport

09.03.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Željka Obradovića više nemaju pravo na kiks.

PARTIZAN NE UME U ZAVRŠNICI! Ovo je ŠEST FINALA za crno-bele do kraja Evrolige!

Foto: Twitter/KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su na gostujućem terenu od Olimpije Milano rezultatom 85:83 u 28. kolu Evrolige.

Ponovo je loša završnica koštala crno-bele trijumfa, a ovaj poraz im je dodatno otežao šanse u borni za plej-in/plej-of elitnog takmičenja.

Deluje da ove sezone crno-beli nisu na nivou kao prethodne, izgubili su gotovo svaku neizvesnu završnicu koju su igrali, a nešto očigledno ne štima.

Da li je to nedostatak iskusnog plejmejkera u čijim bi rukama lopta bila kada se meč lomi, ili nedostatak individualne odgovornosti, ali ekipa koja pretenduje na sam vrh evropske košarke ne može i ne sme da igra završnicu kao u Milanu.

Pet sekundi je u košarci ogromno vreme, pa čak i kada se izvodi lopta ispod svog koša. Željko Obradović nije imao tajm-aut pred poslednji napad nakon dvojke Nejpira za 85:83, ali je iskusno zatražio čelendž, što mu je donelo mini dogovor sa ekipom. 

Lopta je izvedena ispod koša, a onda amaterski potez Zeka Ledeja. Zaleteo se ka košu rivala, bez pogleda levo i desno oko sebe, uputio je nešto što se može nazvati šut sa ivice penala, a crno-beli su ostali razočarani.

Kao so na ranu grobara je i to što je potpuno otvoren na trojci bio Aleksa Avramović, inače najefikasniji u redovima crno-belih sa 19 postignutih poena.

Nema se šta zameriti Zeku Ledeju koji je srce i duša tima iz Humske i bori se iz utakmice u utakmicu uz (pre)veliku minutažu, ali je postalo jasno da u Partizanu niko nema kvalitetno rešenje kada se lomi utakmica.

Čak je i Željko Obradović nemoćno nakon meča izjavio da ne zna šta se desilo u poslednjem napadu, a da se to sigurno nisu dogovorili.

 

 

Ovo podseća na situaciju kada nije pravljen faul na Silvanom Franciskom u meču protiv Bajerna na dva poena razlike za crno-bele, a Obradović je nakon utakmice objasnio da je insistirao od svojih igrača da Francuza pošalju na liniju slobodnih bacanja. Urađeno je suprotno, Farncisko se digao na šut za tri i utišao prepunu Arenu.

Pi Džej Doužer protiv Virtusa u Bolonji u napadu koji je mogao da donese izjednačenje ili pobedu u poslednjih 15 sekundi baca loptu direktno protivniku u ruke.

U Vitoriji crno-beli nisu zagradili obruč u poslednjem napadu, a to je iskoristio Moneke koji je slobodnim bacanjima doneo pobedu svom timu.

Partizanu ipak ništa nije izgubljeno. Crno-bele očekuje još šest kola do kraja, a svaki meč će biti kao finale.

Lako može da se desi da poslednji meč sa Valensijom u Areni  bude presudan za plej-in, ali izabranike Željka Obradovića očekuje mnogo posla do tada.

RASPORED PARTIZANA DO KRAJA EVROLIGE

14. mart: Barselona (Gost)

19. mart: Baskonija (Domaćin)

21. mart: Real Madrid (Domaćin)

28. mart: Olimpijakos (Domaćin)

4. april: Alba Berlin (Gost)

12. april: Valensija (Domaćin)

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading