LARKIN MVP: Laskavo priznanje i REKORD za fantastičnog Amerikanca!

Autor:

Sport

09.03.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Efesa pokazao je još jednom klasu.

LARKIN MVP: Laskavo priznanje i REKORD za fantastičnog Amerikanca!

Foto: Starsport

Košarkaš Efesa Šejn Larkin izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) 28. kola Evrolige čime je postao rekorder elitnog takmičenja po broju nagrada za najboljeg igrača runde.

Larkinu je ovo 17. put da je najbolji igrač kola u Evroligi čime je iza sebe ostavio Nanda De Koloa koji ima 16 nagrada MVP kola.

Na trećem mestu je Majk Džejms sa 11 nagrada. Plejmejker Efesa je dobio nagradu MVP zahvaljujući fenomenalnoj partiji u pobedi nad Bajernom (109:86).

 

 

Larkin je protiv nemačkog kluba postigao 28 poena, imao tri skoka i četiri asistencije, uz učinak 3/3 za dva, 6/9 za tri i 4/5 sa linije bacanja.

Sve to mu je donelo indeks korisnosti 33, što mu je bilo dovoljno da bude najbolji u 28. kolu Evrolige.

Larkin ove sezone prosečno beži 17.8 poena i 5.3 asistencije uz odlične procente šuta iz igre.

Košarkaši Efesa trenutno se nalaze na 13. mestu sa učinkom do 12 pobeda i 16 poraza, a pokušaće da se domognu desete pozicije koja vodi u plej-in.

Turci će u narednom kolu gostovati ekipi Asvela u Francuskoj, a ovo će biti prilika za Larkina da još jednom sjajnom partijom pomogne svom timu da pobedi.

Šejn je najbolje partije pružao u tandemu sa Vasilijem Micićem i pod trenerskom palicom Ergina Atamana, a velikan iz Istanbula je u tom periodu bio dvostruki šampion Evrope.

Ovaj sastav Efesa je ipak znatno promenjen u odnosu na ranije sezone, a ukoliko bi uspeli da se plasiraju u plej-in, to bi bio veliki uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading