MUP SRBIJE NAJAVIO NOVI POČETAK MOTO SEZONE: Uživajte u sigurnoj i bezbednoj vožnji! (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.03.2024

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživajte u vožnji, ali zaštitite i sebe i druge.

MUP SRBIJE NAJAVIO NOVI POČETAK MOTO SEZONE: Uživajte u sigurnoj i bezbednoj vožnji! (VIDEO)

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je novi početak moto sezone uz poruku građanima da uživaju u vožnji, ali da istovremeno budu odgovorni i vode računa o svojoj i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Uz zanimljiv video snimak, MUP je istakao važnost nošenja zaštitne opreme i kacige tokom vožnje.

Apel za odgovornu vožnju

U svom saopštenju, MUP je istakao da je početak moto sezone vreme kada ljubitelji motocikala izlaze na puteve i uživaju u vožnji, ali da je isto tako bitno da budu svesni svoje odgovornosti prema sebi i drugima. Apelovano je na vozače da poštuju saobraćajne propise, ograničenja brzine i da budu posebno oprezni prilikom preticanja i vožnje u grupama.

Važnost zaštitne opreme

MUP je istakao da nikada ne treba zaboraviti važnost nošenja zaštitne opreme prilikom vožnje motocikla. Kaciga, zaštitna odeća i obuća igraju ključnu ulogu u zaštiti vozača u slučaju nezgode, te je naglašeno da je njihovo nošenje obavezno i da može spasiti život.

Podrška i kontrola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je najavilo da će pružiti punu podršku ljubiteljima moto sportova, ali istovremeno sprovoditi i pojačane kontrole saobraćaja kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

 
 
 
 

 

- Mi se spremamo za početak nove moto sezone. Sigurni smo i vi! Uživajte u vožnji, ali zaštitite i sebe i druge. Poštujte propisano ograničenje brzine, koristite zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu i ne upravljajte motociklom ili mopedom bez odgovarajuće vozačke dozvole - stoji u opisu videa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading