NEJPIR UTIŠAO GROBARE! Partizan pao u samoj ZAVRŠNICI!

Autor:

Sport

08.03.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak poraz crno-belih na gostovanju u Milanu.

NEJPIR UTIŠAO GROBARE! Partizan pao u samoj ZAVRŠNICI!

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Partizana poraženi su na utakmici protiv Armanija na gostujućem terenu u okviru 28. kola Evrolige rezultatom 85:83 (22:21, 19:19, 23:27. 21:16). Čak ni 19 izgubljenih lopti "manekena" nije bilo dovoljno da izabranici Željka Obradovića reše meč u svoju korist. 

Najefikasniji igrač u crno-belom taboru bio je Aleksa Avramović sa 19 poena i tri asistencije .

Armani su predvodili Ševon Šilds i Nikola Mirotić sa po 19 poena, ali heroj je Šabaz Nejpir, koji je šutem u poslednjoj sekundi rešio utakmicu u korist Italijana. 

Republika

Foto: Twitter/KK Partizan

Frenk Kaminski i Šabaz Nejpir

Prva četvrtina je otpočela veoma dinamično. Partizan je napravio seriju 8-0, i rešeteao je sa linije  za tri poena, tako da je sve dobro išlo po Željkove izbranike. Ipak, posle Mesininog tajm-auta sve se okrenulo. "Milanezi" su počeli da pogađaju i ubrzo je solidna prednost anulirana. Karakteristično je bilo što je Armani dosta prodavao lopte u ovom delu igre, ali "parni valjak" to nije umeo da iskoristi, tako da se na pauzu otišlo u egalu. 

Drugi deo je bio praktično prekopirana prva četvrtina. Ponovo je Partizan otpočeo silovito, i ponovo je Mesinin tajm-aut rešio sve probleme. Ubrzo je otpočeo poenterski post crno-belih, a problem je bila nemogućnost Željkovih pulena da naprave pametan faul. Ubrzo je Obradović ostao bez tajm-auta, a crno-beli nisu uporno pronalazaili put ka košu. Pravo je čudo što Armani nije napravio veću prednost od sitnih +8, s obzirom da je Partizan bio nemoćan i nije pogađao čitavih četiri minuta. Srećom, pri kraju je Aleksa podigao tempo i brzim poenima u završnici četvrtine vratio svoj tim u egal. Nije pomogla "manekenima" ni Mesinina tehnička zbog protesta pri kraju, tako da je Milano imao samo +1 na odlasku na poluvreme. 

Foto: Twitter/Printscreen/KK Olimpia Milano

Kajl Hajns

Treći kvartal je bio u znaku Alekse Avramovića. Pre svega, jedan od tihih tragičara je bio Kevin Panter koji je sredinom četvrtine napravio treći faul, a potom nesmotreno zaradio tehničku zbog prigovora. U izostanku kapitena, pojavio se momak iz Čačka i poveo crno-bele u teškim trenucima. Njegove trojke i ukradene lopte bile su dovoljne da se u poslednji deo sa rezultatskim neizvesnošču. 

Krucijalan momenat u ovom delu je bio pogodak Kabokla uz faul. Ne zato što je ovo bio trenutnak koji će okrenuti utakmicu na stranu crno-belih, već zato što od tog časa, Partizan nije pronalazio rešenja u napadu. Promašivali su Ledej, Aleksa, Anđušić...

Foto: Twitter/KK Partizan

Aleksa Avramović i Maodo Lo

Nespretan razvoj napada pružio je Armaniju priliku da uđe u poslednji minut sa tri poena prednosti. Panter je pokušao da presudi i izjednači, ali je promašio. Srećom, popravio ga je Ledej uz faul. Samo je jedna dobra odbrana falila da Partizan ode u produžetak, ali se onda stvorio Nejpir. Strašnim šutem za dva van balansa presudio je crno-belima i rešio meč. 

Partizan je trenutno 11. na tabeli Evrolige sa skorom 13-15, dok je Milano odmah iza na 12. mestu sa 12. trijumfa. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina:

10. minut - Mirotić je promašio trojku, ali Armani dolazi do ofanzivnog skoka. Potom Anđušić šalje Nejpira na bacanja, što ovaj koristi sigurno. Obradović traži tajm-aut!

LEDEEEEEJ! Panter je promašio trojku preko Melija, ali je Zek bio tu da popravi uz faul. Sa penala je bio siguran, tako da je nerešeno na 28 sekundi do kraja. 

Ipak, na drugoj strani Nejpir utišava grobare i vraća rezultat na +3 za Armani - ili ipak ne! Obradović je tražio čelindž, a ispalo je da je nekadašnji igrač Zvezde gazio liniju. 

Poslednji napad Partizana će trajati pet sekundi i to bez tajm-auta. Promašio je Ledej, a Partizan je poražen. 

9. minut - Mirotić se vraća u igru sa Nejpirom, a bivši igrač Zvezde odmah cepa mrežicu sa linije za tri poena, što tera Obradovića na tajm-aut. 

Posle pauze, Aleksa maši veoma važnu trojku. 

8. minut - Šilds pogađa iz prodora. Tamo gde je stao Hol, nastavio je plej Armanija. 

U novom napadu crno-belih, Ledej ponovo maši svoj šut iz okreta, ali ga ispravlja Anđušić dobrim šutem sa poludistance. Tri i po minuta posta se završičp, a ovaj meč će se igrati do samog kraja!

7. minut - Novi promašaj Hola za tri. Izgleda da je ispao iz ritma. Na drugoj strani Ledej promašuje trojku. 

6. minut -Posle kraćeg predaha, Anđušić promašuje iz teške pozicije, ali to srećom ne kažnajva Milano. 

5. minut - KABOKLOOO! Nejpir je promašio tešku trojku, a to kažnjava Bruno uz faul! Vraća Partizan vođstvo. Loš napad Armanija vodi nas na televizijski tajm-aut na ovoj neizvesnoj utakmici. Partizan ima priliku da ode na velikih +6 posle pauze. 

4. minut - Loš pas Alekse dovodi do toga da Mirotić natera Anđušića na faul.  Ipak, Mesina hoće više, tako da traži faul pri šutu Partizanovog "snajperiste". Ovaj zahtev mu prolazi a nesuđeni Partizanovac pogađa oba puta sa penala. 

Na drugoj strani, Trifa promašuje step-bek trojku, ali Mirotić srećom faulira u reketu. Novi napad za Partizan realzuje Aleksa sjajnih prodorom. 

3. minut - Aleksa spušta Kaboklu loptu na niski post, ali ovajnaivno pravi korake. Na drugoj strani Trifunović krade loptu i upošljava Ponjitku koji polaže loptu u obruč. 

Ipak, Mirotić je raspoložen večeras, te pogađa novu trojku i vraća prednost svojoj ekipi. 

2. minut - Nova trojka Mirotića! Gledamo pravu rezultatsku klackalicu u Milanu.  Žustro se igra u uvodnim minutima četvrtog dela. Sada Trifunović pravi faul,  zatim Ponjitka, a onda i Kaboklo. Već treći faul prave crno-beli, što Šilds polovično koristi sa bacanja.   

1. minut - Kakva prilika! Ponjitka je ukrao loptu, ali se nije snašao, te Mirotić to kažnjava trojkom. Kaboklo je poslat na liniju za bacanja i biva potpuno siguran.

Treća četvrtina: 

10. minut - Kaboklo iz odbojke! Anđušić maši trojku, ali tu je Brazilac. Potom Rodni Megruder pravi faul u napadu. Sjajna prilika za Partizan da razgoropađeno uđe u završnicu. 

Anđušić pogađa flouterom za kraj četvrtine. Crno-beli su u dobroj poziciji pred poslednji kvartal. 

9. minut - Sjajni Kaboklo. Nova trojka za Partizanovog Brazilca. Dleuje da je konačno rešio da se probudi. 

Posle slobodnih bacanja Nikole Mirotića, priliku sa penala ima Anđušić koji je stoprocentno koristi. 

Maodo Lo predvodi novi napad Armanija. Pokušao je da asistira Holu, ali ovaj konačno promašuje trojku. 

8. minut - PONOVO ALEKSA! Krade loptu i poentira u kontri. Mesina mora da traži tajm-aut. Ipak, Hol uzvraća novom trojkom. 

Foto: Twitter/KK Partizan

Aleksa Avramović

7. minut - Ponjitka pokazuje veliku želju na skoku i u odbrani. sada je sprečio Armani dobrom reakcijom u desnom uglu da poveća prednost. Međutim, Šilds optrčava oko Smailagića i lako polaže o tablu. 

Hajns gubi loptu, a a Anđušić to kažnjava trojkom. 

6. minut - Krade Nejpir loptu Anđušiću, a poene na drugom kraju parketa realizuje Hol. U novom napadu Partizana, Smailagić dolazi do lopte i poentira iz reketa.  Hajns

5. minut - Da li je moguće? Nejpir hvata ofanzivni skok! Potom Panter nesmotreno pravi čak treći faul i posle prigovora dobija tehničku grešku. Moraće van terena kapiten.

 

 

Mirotić je bio precizan, a potom i Nejpir oba puta. 

Ponjitka na drugoj strani hvata skok posle Aleksinog pokušaja za tri, ali nije precizan iz odbojke. U sledećoj akciji, Nejpir još jednom kažnjava propuštenu šansu parnog valjka trojkom, a Obradović zove tajm-aut. 

4. minut - ALEKSAAAAA! Nova trojka reprezentativca Srbije! Konačno Hol promašuje šut, a brzi napad crno-belih faulom nad Ledejem prekida istoimeni igrač. Aleksa izbacuje Armani iz bonusa dobrim prodorom, i biva precizan sa penala samo jednom.  Avramović bi mogao biti ključni igrač na meču. 

3. minut - Doužer faulira Šildsa pri izlasku iz bloka. Ovo mu je treći faul, tako da mora van igre. Amerikanac skoro svaki meč ima problem sa faulovima. 

Devon Hol kažnjava nesmotrene faulove Doužera trojkom, a na drugoj strani Panter ne uspeva da uzvrati teškim šutem za tri. 

 

Fojtan ponovo gubi loptu nerezonskim faulom u napadu. Ovo je čak 14 prodana lopta "manekena". 

 

2. minut - Seku pas Fojtmana košarkaši Partizana, a poene realizuje Doužer. Panter se konačno pojavio, tako da pogađa svoj šut sa poludistance. 

1.minut - Brzi faul Fojtmana prekida akciju crno-belih, a loptu iz auta najbolje koristi Panter svojim karakteristčnim šutem za tri. Ipak, Šilds izjednačuje na drugom kraju terena. 

POLUVREME!

Druga četvrtina:

10. minut - Kakvu je živu loptu ukrotio Aleksa, a potom pogodio za tri prekinuvši post od četiri minuta. Avramović je motor crno-belih.

Kaminski je uspeo u poslednjem napadu sa niskog posta da poentira preko Devona Hola, tako da se na odmor otišlo u totalnom egalu. 

9. minut - Novi loše organizovan napad crno-belih. Srećom, Nejpir nije uspeo da poentira iz trčanja, a Mesina zbog prigovora dobija tehničku. 

Kao da ništa ne ide na ruku Parrtizanu. Ledej je sa poklonjenog slobodnog bacanja bio neprecizan, ali će imati novu priliku da se iskupe. Armani igra fantastičnu odbranu, a Obradović nema tajm-aut na raspolaganju.

8. minut - Nejpir jeftino dodaje loptu u ruke Ledeju, a Meli izbija loptu u kontri iz ruke Partizanovom Amerikancu. Obe ekipe su skoro čitav minut bez poena. Mesina je zatražio proveru, kako bi se utvrdilo da li je Zek kačio loptu pri izlasku.  

Arbitri su doneli odluku u korist Milana, tako da će "manekeni" imati novu priliku za napad. 

Ovu šansu koristi Nejpir novom trojkom. 

 

 

7. minut - Sedmu trojku Armanija pogađa Devon Hol, tako da Obradović traži tajm-aut, ne bi li prekinuo seriju Milana od 6-0. Obe ekipe fantastično šutiraju. Novi napad crno-belih je organizovao Doužer, a Ponjitka nije uspeo da realizuje težak šut. Veoma loš napad posle kraće pauze. 

Košarkaši Partizana šalju Fojtmana na liniju za bacanja, a ovaj ostaje polovičan. Na drugoj strani ne poentira Ledej. Veoma se muče crno-beli u napadu u poslednjih nekoliko minuta. 

6. minut - Biće neophodno da Kabokllo zatvori ofanzivni skok Milana, kako bi se utegla odbrana. Iz nove akcije, Fojtman pogađa za tri. 

Novi loše organizovan napad Željkovih momaka omogućava Armaniju priliku da izjednači. 

 

 

5. minut - Ponjitka nije uspeo da popravi Avramovićev pokušaj za tri, tako da je Poljak prinuđen da napravi tek drugi "pametan" faul na meču. Isecanje napada nije mnogo pomoglo, jer su Fojtman i Nejpir prikazali fantastičnu saradnju pod košem. 

4. minut - Šilds fantastično optrčava oko bloka i snažnim prodorom u reket poentira polaganjem na tablu. Ipak, tu je Aleksa da vrati na isti način.

Nažalost, Meli je to anulirao trojkom, a na drugoj strani, Ledej izvlači slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan. 

3. minut - Veoma sličan početak ove četvrtine. Ledej je poentirao preko Mirotića, da bi Šilds potom prodao napad "milaneza". Ipak, tu je Kaboklo koji po svom običaju pravi faul u napadu pri izlasku iz bloka. Ovo je najslabiji segment igre Brazilca. Grešku gorostasnog centra srećom ne uspevaju da kazne Mesinini izabranici. 

2. minut - KABOKLOOOO. Nova trojka za Partizan. Riči je nespretno reagovao na izgubljenu novu izgubljenu loptu Armanija. Isekao je kontru faulom, a Željko zbog toga traži proveru snimka. 

Sudije su dosudile običan faul. Nedostaju faulovi Partizanu. Crno-beli su samo dva puta načinili prekršaj u prvom delu. 

1. minut - Riči faulira Anđušića u pokušaju prodora. Iz nove akcije je Aleksa bio neprecizan za tri, ali uspevaju crno-beli da uhvate ofanzivni skok. Iz njega je proizišla trojka Ledeja preko ruke Nikole Mirotića. 

Prva četvrtina:

10. minut - Aleksa "lomi kolena" Lou i pogađa u prodoru, a onda Mirotić pravi faul u napadu. Potom ponovo Avramović pogađa preko Loua. Armani loše organizuje napad, ali im crno-beli preko Pantera bukvalno poklanjaju loptu. Umesto staloženog napada, Kevin se zaleteo, a potom je odbrana bila prinuđena da pošalje Mirotića na liniju za slobodna bacannja.

 

 

Oba je realizovao, a Partizan nije uspeo da iskoristi poslednjih tri sekunde. 

9. minut - Ledej odmah poentira u svom stilu po ulasku na teren, ali onda Kaboklo ne uspeva da stigne Hajnsa u prodoru. Aleksa je pokušao da izvuče bacanja na drugoj strani, ali je sudija to prepoznao i svirao prekršaj na zemlji. Precizan je bio Panter sa bacanja nakon toga. 

8. minut - Anđušić ne uspeva da poentira, a Armani preko Loa pogađa svoju četvrtu trojku na meču. 

7. minut - Mirotić fintira Avramovića, i pogađa trojku iz ugla. Dosta loših napada na obe strane, i veoma mnogo izgubljenih lopti. 

6. minut - Ponjitka pogađa za tri. Konačno dobar napad posle mnoštva loših organizacija.  

5. minut - Šilds na drugoj strani pogađa za dva, a odmah zatim i za tri, posle izgubljene lopte crno-belih.

Doužer je propustio priliku za lake poene, a Šilds uzima loptu i vezuje svoj sedmi poen. 

4. minut - Prvi poeni za Milano iz reketa, ali Kaminski odgovara na drugoj strani. Crno-beli su stegli odbranu i imaju novu priliku za napad. Ipak, ne koriste je prvo Smailagić, a onda Kaminski. 

3. minut - Ne mogu izabranici Etorea Mesine da se konsoliduju u napadu, međutim, Kaminski je ovaj put bio neprecizan sa niskog posta, tako da imaju novu priliku. Nije iskoristio to Fojtman, a Panter to kažnjava dalekim pogotkom za dva. Mesina je prinuđen da traži tajm-aut. 

2. minut- Ponovo gube loptu "manekeni", a Smailagić pogađa za tri - rafalna paljba Partizana. 

1. minut - Prvi napad ima Armani. Meli je pokušao za tri protiv Kaminskog, ali je promašio. Potom Kaminski čini isto, ali pogađa, vodi Partizan. 

Postave: 
Armani: Nejpir, Hol, Šilds, Meli Fojtman.
Partizan: Doužer, Panter, Smailagić, Ponjitka, Kaminski.

 

 

Pre utakmice:

20.12 - Navijači crno-belih napravili su "topli doček" Nikoli Mirotiću. Reprezentativac Španije mogao je da čuje pogrdne povike sa tribina, koje je propustio u Beogradu. Deluje da će ovo biti još jedan meč na strani koji Partizan igra kao da je "kući". 

 

 

20.06 - Grobari prave apsolutni šou u Milanu. Osvanuo je novi snimak "žurke" u metrou navijača Partizana. 

 

 

20:02 - Nikola Mirotić je i više nego spreman za susret. Olimpija je otklonila sve sumnje o njegovom igranju novim snimkom sa zagrevanja, tako da ako je bilo onih koji nisu verovali u navode medija, sada moraju prihvatiti grešku. 

 

 

Uvod:

Partizan i Armani sukobiće se na košarkaškom terenu od 20.30 časova u okviru 28. kola Evrolige u Milanu. I jednima, i drugima, ovo bi mogao biti presudan meč u borbi za plej-in, tako da nas očekuje velika borba na terenu. 

Situaciju podgrevaju već zahuktale strasti između navijača crno-belih i udarne igle Milana, Nikole Mirotića. Svima je poznato da je uoči već završenog prelaska u Partizan, španski reprezentativac otkazao sve dogovore iz veoma sumnjivih razloga, a potom pojačao "manekene", tako da se na ovom meču događa prvi susret između grobara i nesuđenog vođe ekipe. 

 

 

I pored povrataka Flakadorija, Nejpira i pomenutog Mirotića, Armani će biti oslabljen. Sa meča odsustvuju veoma važni igrači poput Bilija Beron, Aleka Pojtersa i Stefana Tonuta. 

Partizan ima i svoje probleme. Put Italije nije pošla jedna od najvećih zvezdi tima, Džejms Naneli, zbog zadobijene povrede na Kupu "Radivoja Koraća". Pored njega, nisu prisutni ni Tristan Vukčević i Ognjen Jaramaz. 

Pred susret, izjavu za medije je dao stručnjak crno-belih, Željko Obradović. 

Željko Obradović

- Moramo što pre da zaboravimo ovo što je bilo u Bolonji i da se okrenemo utakmici u Milanu. Oni su ekipa koja je u ovom trenutku verovatno u najboljoj formi od svih timova u Evroligi i za tu utakmicu moramo da se pripremimo na najbolji mogući način

Pored Žoca, govorio je i Etore Mesina, trener "manekena". 

Naslov

- Očekuje nas fizički veoma čvrsta ekipa, koja je očigledno dobro organizovana kao i svaki tim Željka Obradovića. Za nas će biti važno da iskontrolišemo skokove, da imamo čvrstu defanzivnu tranziciju i da koristimo dobro izbalansiran napad između igre unutar reketa i spoljnih šuteva

Partizan je trenutno desetoplasirana ekipa Evrolige sa 13 pobeda na 27 utakmica, dok je Armani na 14. mestu sa skorom 11-16. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading