MOGAO SAM DA IZGUBIM ŽIVOT ZBOG KOŠARKE: Bivši košarkaš Partizana otkrio DRAMU kroz koju je prolazio

Autor:

Sport

07.03.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve me je pogodilo, nije to bila situacija u kojoj sam želeo da budem, rekao je Kodi Miler-Mekintajer.

MOGAO SAM DA IZGUBIM ŽIVOT ZBOG KOŠARKE: Bivši košarkaš Partizana otkrio DRAMU kroz koju je prolazio

Foto: Euroleague.net

kodi

Kodi Miler-Mekintajer, bivši plejmejker Partizana, nedavno je postao rekorder Evrolige po broju asistencija, ostvarivši impresivnih 20 asistencija na jednom meču, čime je postao jedini košarkaš u istoriji elitnog takmičenja koji je to uspeo da ostvari. Međutim, iza ove veličanstvene sportske priče krije se period koji je bio najstresniji u karijeri ovog američkog košarkaša.

Miler-Mekintajer je istakao da je minula sezona bila izuzetno stresna za njega, posebno zbog događaja koji su se odvijali tokom njegovog boravka u Turskoj. Pod utiskom zemljotresa koji je pogodio njegov tadašnji grad Gazijantep, košarkaš je otkrio da je tim doživeo teške trenutke, a da je on lično razmatrao čak i opciju da završi karijeru zbog nedostatka mentalne snage.

Foto: Starsport

Kodi dok je igrao u Partizan

- Prilično dobro smo se nosili, dok smo bili u našem gradu. Ali onda nas je pogodio zemljotres. Nakon što je zemljotres pogodio i preselili smo se u Istanbul, nismo mogli da pobedimo ni na jednoj utakmici. Svi su bili mentalno iscrpljeni i frustrirani. Ljudi u timu su se borili s gubitkom voljenih - rekao je Kodi za podkast Urbonus.

Miler-Mekintajer je otvoreno govorio o svojoj borbi sa stresom, ističući da je situacija u kojoj se našao dovela do toga da ozbiljno razmišlja o završetku svoje košarkaške karijere. Priznao je da je bio suočen sa izazovima koji su ga doveli do tačke da se zapita da li želi da nastavi da se bavi košarkom.

- Sve me je to pogodilo kao. Bukvalno sam mogao da izgubim život zbog košarke. I nije to situacija u kojoj želim da budem. Dakle, šta zapravo radim ovde? Šta ako sam bio u Gaziantepu u pogrešnom delu grada? Izgubio bih život u situaciji u kojoj nisam bio srećan. Rekao sam sebi "Mislim da sam gotov". Trebalo je da uzmem godinu dana odmora najmanje. Treba da odmorim malo od stresa nad kojim sam bio izložen. Nisi okružen voljenima i znate kakva je košarka ovde. Ubitačna je – otkrio je as Baskonije.

Podsetimo, Kodi Miler-Mekintajer je svoju karijeru gradio u različitim klubovima širom Evrope, a nakon nastupa za Partizan, preselio se u francuski Burž pre nego što je postao deo tima Baskonije. Njegova impresivna košarkaška karijera obuhvata i nastupe za klubove poput Andore, Gazijantepa, Levena, Parme, Zenita, Cedevita Olimpije, kao i filijale Dalasa Teksas Ledžends.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading