IGRALA SA KSENIJOM PAJČIN, PA DOKTORIRALA U NEMAČKOJ! Neverovatna ispovest prijateljice pokojne pevačice - životna priča VREDNA FILMA! (VIDEO)

Autor:

Zabava

07.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Talija Milošević podelila svoju neverovatnu životnu priču!

IGRALA SA KSENIJOM PAJČIN, PA DOKTORIRALA U NEMAČKOJ! Neverovatna ispovest prijateljice pokojne pevačice - životna priča VREDNA FILMA! (VIDEO)

Foto: E-Stock/Milan Lucic

Ksenija Pajčin

Doktorka Talija Milošević diplomirala je na Katedri za biohemiju na Hemojskom fakultetu PMF-a 2001. godine, doktorirala je biohemiju na čuvenom nemačkom univerzitetu, a u mladosti je đuskala po klubovima sa svojom prijateljicom, pokojnom pevačicom Ksenijom Pajčin. Stizala je da bude na "sto strana" - bila u mnogim grupama, a preko dana bila odlikaš i uspešan student. Srbiju je napustila 2002. godine, a nakon osam godina Ksenija je ubijena. Na svom profilu na društvenoj mreži Iks nedavno je podelila neke od uspomena sa pokojnom Ksenijom.

- U Srbiji sam devedesetih imala vrlo bogat socijalni život i veoma jaku mrežu prijatelja i podršku porodice, kretala sam se između različitih svetova: danju sam išla u gimnaziju i učila (uvek bila najbolji đak u odeljenju), a noću sam plesala po diskotekama. Godinama sam igrala u različitim pop grupama, a uvek sa mojom drugaricom, pokojnom Ksenijom Pajčin. Ne pričam često o tom periodu, verovatno zbog toga što je moja drugarica tragično ubijena. Od toga nikada ne mogu da se oporavim, ali te godine su me mnogim stvarima naučile: da se suočavam sa izazovima bez ustručavanja, koračajući hrabro i odlučno i da ostanem ono što jesam - izjavila je ona za domaće medije.

- Igram od kada znam za sebe – kažu i da sam igrala pre nego što sam prohodala. Još u osnovnoj školi sam išla po denserskim takmičenjima, i viđala Kseniju, ali smo se zbližile tek u našoj petnaestoj godini kada smo baš ona i ja izabrane na audiciji kao nove članice grupe ‘Beat Street’. Ono što je počelo kao moderan balet i igranje uz film ‘Flashdance’, uz pesme Majkla Džeksona i Madone, odjednom se pretvorilo u nešto sasvim novo, takođe i pod uticajem društvenih promena u zemlji - dodala je.

 

Dr Milošević se prisetila nastupa u raznim diskotekama širom reigona, festivala, ali i koncerata Dragane Mirković.

- Nakon nekoliko godina Ksenija i ja smo prešle u grupu ‘Duck’, da bih se ja sa početkom studija 1996. u većoj meri povukla. Nakon što je Ksenija izgradila svoju solo karijeru, igrala sam za nju samo kada joj je hitno bila potrebna igračica. Naš poslednji ples Ksenija i ja smo odigrale na mojoj oproštajnoj žurci pred sam polazak u Nemačku, 2002. Sve divne osobe iz Beatstreeta, Dača iz Duck, sve pevačice i pevači sa kojima sam sa Ksenijom igrala su ostavili neizbrisiv trag u mom životu. Sve su to bili iskreni, odani i neiskvareni mladi ljudi kojima sam veoma zahvalna i koje i dalje volim, iako nas je život odavno razdvojio. Verujte mi, i u trenutku kada sam doktorirala, pomislila sam na njih i na moj životni put koji je krivudao kao reka.

Mogućnost da se bavi naukom u Nemačkoj osnažila je njenu odluku da isproba život u inostranstvu, a tada je i primljena na doktorske studije na Ludwig-Maximilians univerzitetu, u laboratoriji Eksperimentalne dečije kardiologije u nemačkom Centru za srce u Minhenu, sa obezbeđenom stipendijom i doktorandskom platom.

- Takvu ponudu nisam mogla da odbijem i sa pozajmljenih 1.000 evra, dva kofera i diplomom u džepu sela sam na autobus za Minhen 6. aprila 2002 - istakla je doktorka.

- U početku nisam znala nemački (doktorat sam radila na engleskom), ali uložila sam mnogo truda da ga naučim kako bih mogla da učestvujem u svakodnevnom životu. Godinama sam provodila dane i vikende u laboratoriji na eksperimentima sa ćelijskim kulturama, a potom učila jezik na večernjim kursevima univerziteta. Nisam imala mnogo slobodnog vremena, ali kada bih skupila par sati, provodila sam ih po mestima gde sam mogla dalje da upoznam zemlju i ljude – u pozorištu, na izložbama, izletima i sportskim aktivnostima. Nemci puno vremena provode u prirodi.

Talija je doktorirala 2006. sa najboljom ocenom – Summa Cum Laude, objavila dosta naučnih radova u međunarodnim časopisima i dobila nekoliko nagrada ili priznanja, a krajem 2007. prešla je u industriju, i od tada radi za američke kompanije, na kliničkim studijama sa novim lekovima ili medicinskim proizvodima. Trenutno je direktorka u firmi koja je jedan od najuglednijih proizvođača bioloških srčanih zalizaka i vodi tim specijalizovan na praćenje sigurnosti pacijenata koji učestvuju u kliničkim ispitivanjima, pišu domaći mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading