DOBRA IGRA BOGDANOVIĆA NIJE POMOGLA! Hoksi se vraćaju PRAZNIH ŠAKA sa "turneje" po Njujorku!

Autor:

Sport

02.03.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je drugi vezani poraz košarkaša u crvenoj opremi.

DOBRA IGRA BOGDANOVIĆA NIJE POMOGLA! Hoksi se vraćaju PRAZNIH ŠAKA sa "turneje" po Njujorku!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Košarkaši Bruklin Netsa ostvarili su još jednu pobedu nad ekipom Atlanta Hoksa rezultatom 114:102, čime su potvrdili svoju dominaciju nad timom iz Džordžije.

Ovo je bio drugi put u nizu da su Netsi trijumfovali nad Hoksima, a ovoga puta istakli su se Mikal Bridžis sa 38 poena, Kameron Džonson sa 23 poena, Denis Šruder sa 14 poena, Nik Klakston sa 12 poena i Bogdan Bogdanović sa 13 poena.

 

 


Iako je Atlanta bolje krenula u meč, imajući sedam poena prednosti posle prvog kvartala (28:21), Netsi su uspeli da izjednače rezultat do poluvremena (62:60). Ključni momenat utakmice bio je treći period, koji su "mrežice" rešile u svoju korist rezultatom 30:18, čime su stekli dvocifrenu prednost koju su uspešno sačuvali do kraja meča.

Iako ekipa Atlante nije uspela da ostvari pobedu, Bogdan Bogdanović se istakao sa solidnih 13 poena i šest skokova. Ovo je još jedan u nizu njegovih dobrih nastupa, a i pored poraza, njegova igra je bila značajan doprinos timu.

 

 

Hoksi se ne drže dobro ove sezone. Nalaze se na ivici plej-ina, a iz organizacije stižu impulsi da Atlanta razmišlja o napuštanju projekta sa Trej Jangom kao prvom zvezdom. Ovo bi značilo okretanje takozvanom "tenkovanju", a takođe bi i promenilo sudbinu srpskog reprezentativca. 

Bogdanović igra dobru sezonu i ozbiljan je kandidat za šestog igrača godine, tako da bi pravo čudo bilo da posle trejda Janga u pauzi između sezona, ostane u timu koji se bori za pikove. 

Nakon ovog meča, ekipa Atlante zadržala se na 10. mestu Istočne konferencije sa skorom 26-34, dok Bruklin ima učinak 24-36. Obe ekipe imaju još prostora za napredak u preostalim utakmicama sezone.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading