DOMAĆIN DOBIO DRAMU NA FLORIDI! Jović ODLIČAN u pobedi Majamija! Batler ODSVIRAO Džezerima! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.03.2024

01:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna rola srpskog reprezentativca u timu sa Floride.

DOMAĆIN DOBIO DRAMU NA FLORIDI! Jović ODLIČAN u pobedi Majamija! Batler ODSVIRAO Džezerima! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Majamija pobedili su Jutu kod kuće rezultatom 126:120, u veoma uzbudljivom meču.

Srpski rerpezentativac Nikola Jović proveo je na parketu 19 minuta i postigao 8 poena, uz  četiri asistencije i tri skoka, pruživši odličan utisak.

Nekadašnji igrač Mege je samo u prvoj četvrtini postigao šest poena, uz po jednu uhvaćenu loptu i dodavanje.

 

 

Majamiju je ovo bila šesta pobeda u poslednjih sedam mečeva, dok je Juta pretrpela treći uzastopni poraz.

Velika neizvesnost vladala je u uvodnom delu igre, niko nije uspevao da dođe do dvocifrene prednosti, dok je Juta prvo osetnije vođstvo stekla u finišu uvodnog kvartala, kada je pobegla na šest razlike (28:34), dok je Majami na prvu malu pauzu otišao sa četiri poena zaostatka.

Domaćin se posle malog odmora brzo vratio u igru i vezanim poenima Hakeza, serijom 8:1, uspeo da prebaci rezultatsku prednost na svoju stranu (36:35).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džimi Batler i Kolins u duelu

Tokom druge četvrtine vođena je velika borba, što svedoči rezultat iste (28:28), dok su u trećoj nastali problemi za domaće, kada se povredio Adebajo. Gosti su prvi stigli do dvocifrene prednosti (58:69), a izlazak jednog od najboljih igrača, samo je dodatno iskomplikovao situaciju za Majami. Ipak, vratio se Bam na parket u finišu istog kvartala, posle sudara zbog kojeg je morao u svlačionicu.

Međutim, serijom grešaka Jute i fantastičnom igrom Džimija Batlera, domaći su uspeli da stignu do preokreta (80:78) i učine meč dramatičnim.

Horton Taker je trojkom vratio Juti vođstvo (83:82), a onda je Jović upisao svoj osmi poen vrativši vođstvo na stranu Hitsa. Sa egalom se ušlo u poslednjih 10 minuta, jer nijedna ekipa nije uspela da stene prednost (90:90), što je najavilo dodatnu dramu.

 

 

U poslednjoj četvrtini domaći su uspeli da "slome" goste iz Solt Lejk Sitija, zahvaljujući sjajnom Džimiju Batleru koji je meč završio s 37 poena. Što se tiče pobedničkog tima, fenomenalan u odlučujućoj deonici bio je i Keleb Martin, na kraju se zaustavio na 18 poena, dok je od njega bio još efikasniji samo Bem Adebajo sa 23 poenom.

Kod Jute, Kejonte Džordž je postigao 29 poena, dok je Finac Lauri Markanen ubacio četiri manje.

Majami je sada na skoru 34-26, dok je Juta upisala ostala na 27 pobeda, upisavši 34. poraz.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading