SKANDAL: NBA liga suspendovala Jovića!

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije kažnjen zbog tuče u kojoj skoro da nije ni učestvovao.

SKANDAL: NBA liga suspendovala Jovića!

Foto: Tanjug/AP

Nakon fizičkog sukoba na meču između Nju Orleansa i Majamij Hita, rukovodstvo NBA lige je donelo odluku da suspenduje petoricu košarkaša, među kojima se našao i srpski reprezentativac Nikola Jović.

Jović je dobio jednu utakmicu suspenzije zbog toga što je za vreme tuče napustio klupu za rezervne igrače i ušao na teren. Ova odluka je izazvala pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da su neki od igrača suspendovani na više utakmica.

Centar Hita Tomas Brajant i bek Pelikansa Hoze Alvarado su suspendovani na po tri utakmice zbog ulaska na parket i učešća u sukobu, dok su Jović, Džimi Batler i Nadži Maršal dobili istu kaznu - po jednu utakmicu suspenzije.

Ovo je izazvalo različite reakcije u košarkaškoj javnosti, s obzirom na različite uloge koje su igrači imali u incidentu.

Zanimljivo je da je šef košarkaških operacija NBA lige, legendarni Džo Dumars, doneo odluku da suspendovani košarkaši ne primaju ugovorom predviđene zarade za vreme provedeno u kazni. Ovo je neuobičajena mera koja je privukla pažnju javnosti i izazvala diskusiju o odnosu lige prema disciplinskim pitanjima.

Incident je počeo nakon grubog faula Kevina Lava nad Zionom Vilijamsonom, što je dovelo do fizičkog sukoba na terenu. Ova situacija je podstakla raspravu o bezbednosti igrača i ulozi sudija u sličnim situacijama, posebno u mečevima visokog intenziteta.

Suspendovanje srpskog reprezentativca Nikole Jovića i ostalih košarkaša zbog fizičkog sukoba na utakmici je izazvalo pažnju javnosti i pokrenulo diskusiju o disciplinskim merama u NBA ligi. Očekuje se dalji razvoj ove situacije i reakcije relevantnih aktera u svetu košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading