PARTIZAN ZAPRETIO! Crno-beli TRAŽE IZUZEĆE srpskih sudija u regionalnom takmičenju! Imaju POSEBAN zahtev!

Autor:

Sport

29.02.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Humske izričit u stavu.

PARTIZAN ZAPRETIO! Crno-beli TRAŽE IZUZEĆE srpskih sudija u regionalnom takmičenju! Imaju POSEBAN zahtev!

Foto: Starsport

Prema informacijama koje su procurile u javnost, Partizan je uputio zahtev AdmiralBet ABA ligi da se na Skupštini uvrsti tačka dnevnog reda koja bi regulisala izbor sudija za plej-of takmičenja.

Konkretno, crno-beli predlažu da se sudije biraju po nacionalnom ključu, što znači da srpskim klubovima ne bi mogle da pravdu dele arbitri iz Srbije, hrvatskim klubovima sudije iz Hrvatske, i tako dalje.

Ovaj zahtev je izazvao dosta pažnje i polemike u javnosti, posebno zbog činjenice da se Partizan odlučno zalaže za izmenu trenutnog sistema izbora sudija. Takođe, ističe se da je na spisku od 57 arbitara u AdmiralBet ABA ligi čak 15 Srba, što dodatno baca svetlo na ovu temu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Ovaj zahtev Partizana može se sagledati i kroz prizmu nedavnog finala Kupa Radivoja Koraća, gde su bili nezadovoljni izborom sudija za odlučujući duel protiv Zvezde. Naime, finale između večitih rivala, sudili su arbitri koji inače ne sude AdmiralBet ABA ligu i Evroligu, što je izazvalo iznenađenje, čak i kod legendarnog Hrvata Aca Petrovića, koji je javno izrazio svoje nezadovoljstvo putem društvenih mreža.

- Kada sam video sudijsku delegaciju, za finale Kupa Srbije, zabrinuo sam se da evroligaške sudije iz Srbije, nisu bolesne ili povređene, jer nema niti jednog od njih petorice - napisao je on na Tviteru.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Ova situacija dodatno podgreva raspravu o izboru sudija i postavlja pitanje da li je vreme za promene u načinu delegiranja arbitara u regionalnim takmičenjima.Očekuje se da će ova tema izazvati žustre reakcije među sportskim analitičarima, navijačima i čelnicima AdmiralBet ABA lige. Takođe, biće interesantno videti kako će se ova situacija odraziti na samu Skupštinu regionalnog takmičenja, zakazanu za 12. mart, te da li će zahtev Partizana biti uvažen ili će dovesti do daljih polemika i sukoba interesa.

Podsetimo, na spisku od 57 arbitara u AdmiralBet ABA ligi nalazi se 15 Srba: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić, Aleksandar Milojević, Dragan Matić, Duško Sedlar, Ivan Stefanović, Marko Juras, Radoš Arsenijević, Stefan Ćalić, Miloš Hadžić, Vladimir Vesković, Strahinja Dašić i Vladimir Tomić. Iz Makedonije dolaze četvorica, iz Crne Gore sedmorica, iz Slovenije 10, iz Hrvatske 14 i iz BiH sedmorica arbitara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading