DERBI IZ DRUGOG UGLA: Pogledajte do sada neviđene kadrove sa finala Kupa Radivoja Koraća (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti su navijačima priredili pravi spektakl u Nišu.

DERBI IZ DRUGOG UGLA: Pogledajte do sada neviđene kadrove sa finala Kupa Radivoja Koraća (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća četvrti put zaredom, pošto su u subotu uveče u velikom finalu savladali večitog rivala, ekipu Partizana.

Na mestu događaja našla se i ekipa portala Republika.rs, koja je svaki detalj beležila, pa u narednom video snimku možete videti iz nešto drugačijeg ugla šta se sve dešavalo tokom finala u niškom Čairu.

Što se same utakmice tiče, crno-beli su mnogo bolje ušli u nju i već u uvodnim minutima su stekli osetniju prednost (16:7). Međutim, završnica prve četvrtine pripala je crveno-belima, koji su uspeli da smanje zaostatak i posle deset minuta košarke je "parni valjak" vodio 18:15.

Izabranici Željka Obradovića su bolje odigrali i početak druge deonice, pošto su u par navrata imali dvocifrenu prednost. Ipak, kao i u prvoj četvrtini, završnica je pripala timu sa Malog Kalemegdana, koji je na poluvreme uspeo da ode sa samo jednim poenom minusa (43:44).

Zvezda je dosta bolje odigrala treću četvrtinu, tokom koje je uspela da stekne prednost i da sa pet poena viška uđe u poslednjih deset minuta. Tokom četvrtog kvartala, crveno-beli su rutinski čuvali svoju razliku i na kraju su došli do pobede, koja je označila osvajanje prvog trofeja u sezoni.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Rokas Gedraitis sa 17 poena, ali je MVP finala bio Miloš Teodosić koji je ubacio 16 koševa, a uz to je dodao i po pet asistencija i skokova. Takođe, dvocifren je bio i Džoel Bolomboj sa 14 poena, dok su važnu rolu odigrali srpski igrači. Nemanja Nedović je ubacio devet, a Luka Mitrović i Branko Lazić su dodali po osam koševa.

Na drugoj strani je prednjačio Zek Ledej sa 24 poena i sedam skokova, a svoje veče imao je i kapiten Kevin Panter koji je dodao 20 koševa i devet uhvaćenih lopti. Osim njih, dvocifren u ekipi "parnog valjka" bio je još samo Džejms Naneli, koji je meč završio sa deset poena. Takođe, dobru partiju pružio je i Aleksa Avramović, koji je postigao devet koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading