OD KOŠARKE PRAVE CIRKUS, A PREDSTAVLJAJU KABARE: NEĆE da sude Kup, a LUDO se provode! (FOTO)

Autor:

Sport

20.02.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trn u oku svim ljubiteljima košarke.

OD KOŠARKE PRAVE CIRKUS, A PREDSTAVLJAJU KABARE: NEĆE da sude Kup, a LUDO se provode! (FOTO)

Foto: instagram.com

Umesto da budu sporedni likovi svake predstave, košarkaške sudije u poslednje vreme vole da budu u centru pažnje.

Loše odluke, pokušavanje nametanja lažnog autoriteta, sve je kulminiralo do te mere da nema nezadovoljnih deljenjem pravde, kako u regionalnom, tako i u domaćim takmičenjima.

Sudije su generalno postale rak rana košarke, a ovaj problem ide od NBA, preko Evrolige, pa sve do naših terena.

Oni koji dele pravdu u okviru FIBA takmičenja nemaju dovoljno znanja i iskustva, dok se za one koji važe za elitne može reći da u previše slučajeva svoj posao rade selektivno.

Vrhunac "blata" što se domaće scene tiče, dotaknut je delegiranjem sudija za Kup "Radivoja Koraća", kada ni jedan od pet najboljih srpskih arbitara nije želeo da sudi u Nišu.

Podsetimo, Ilija Belošević i Uroš Nikolić su prijavili da su bolesni, i da iz tog razloga ne mogu da sude Kup, a sličan izgovor su imali i za finale AdmiralBet ABA lige 2023. godine kada su se sastajali Partizan i Crvena zvezda.

Došlo se do toga da finale i večiti derbi sude manje iskusni momci, kojima nema šta da se zameri, jer su uz par sitnih grešaka odlično obavili svoj posao.

Pustili su Jevtović, Ćalić i Milojević da utakmica "teče", tako da svaki objektivni ljubitelj košarke ne može da kaže da je bilo ko oštećen.

Trener crno-belih Željko Obradović dao je komentar o suđenju nakon poraza, ali se on više odnosio na to da su mladi momci "bačeni u vatru", dok naše "najbolje sudije" ne žele da dele pravdu, što i jeste osnovni problem.

Dok su njihove mlađe kolege obavljali posao na košarkaškom spektaklu, oni stariji i iskusniji ludo su se provodili u Sloveniji.

AdmiralBet ABA ligaška ekipa koju su činili Tomislav Hordov, Matej Boltauzer Ilija Belošević, Uroš Nikolić, Milan Nedović,  i Igor Dragojević okupili su se u Sloveniji da proslave pedeseti rođendan ženi Mateja Boltauzera, a tema je bila kabare.

Republika

Foto: instagram.com

Sudije u prvodu

 

Od kabarea do cirkusa je tanka linija, a gore pomenuti je izborom kada će da sude često prelaze.

Domaće takmičenje je odbijanjem učestvovanja najboljih arbitara degradirano, a ukoliko bi odbili svoj posao da rade u Evroligi, svi znamo šta bi se dogodilo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading