VEČITI POD LUPOM! Budžetska inspekcija UŠLA u Zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

20.02.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nekoliko dana posle finala Kupa "Radivoja Koraća".

VEČITI POD LUPOM! Budžetska inspekcija UŠLA u Zvezdu i Partizan!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Crvena zvezda je nedavno pobedila Partizan u finalu Kupa "Radivoja Koraća" i osvojila "Žućkovu levicu" u Čairu, odbranivši trofej iz prošle sezone.

Po završetku utakmice, trener crno-belih Željko Obradović osuo je paljbu po sudijama, ali i naglasio da klub iz Humske nije državni projekat, što je naišlo na brojne polemike.

U međuvremenu, Budžetska inspekcija "posetila" je najtrofejnije srpske klubove, kako bi se uverila u način poslovanja Zvezde i Partizana.

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

- Od trenutka kada sam došao krenula je ta neka priča o Partizanu kao državnom projektu. Ne postoji veća laž izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto: Molim ljude iz kluba da izađu sa svim podacima i da se vidi tačno crno na belo kako smo mi to državni projekat i kako sam ja to državni projekat. Nek izađu slobodno i kažu. To je najveća laž ikada izgovorena. S druge strane ja sam kao trener osvojio mnogo trofeja, najponosniji sam na onaj AdmiralBet ABA lige od prošle godine jer znam gde radim i koliko je teško to uraditi. To mi je ubedljivo najdraži trofej i najveći trenerski uspeh ubedljivo. Naravno da, pošto je Partizan mnogo dobro organizovan klub sa ljudima koji rade, koji su uspeli da naprave budžet zahvaljujući njima i tome što smo mi najgledaniji tim u EL ubedljivo - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je koliko država ulaže novca u Zvezdu i Partizan odgovorivši na taj način najtrofejnijem evropskom stručnjaku, da bi danas Budžetska inspekcija posetila prostorije večitih rivala, kako bi se uverila u stanje poslovanja najtrofejnijih srpskih klubova.

- A ništa ne bi bilo da im nema države. Možda jedan, ali pre će biti nijedan klub u Evropi nema podršku države kao Partizana i Crvena zvezda. Hoćete da vam kažem kako se plaćaju porezi? Tako što mi danas damo pare, oni sutra uplate. Osam godina Partizan ne bi igrao Evropu da nismo platili. Zvezdi nismo platili 2014. i nije igrala Evropu - istakao je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Lom

20.02.2024 17:14

Sada će kandidat za trenera da rastera konkurenciju i napravi reda u košarci. Šteta što se nije usavršavao za trenera MMA boraca.😁