MOŽE LI ZVEZDA DA IZVEDE ČUDO? Evo šta je crveno-belima potrebno da bi se domogli plej-ina Evrolige!

Autor: P. Z.

Sport

29.02.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šanse tima sa Malog Kalemegdana su male, ali ne i nepostojeće.

MOŽE LI ZVEZDA DA IZVEDE ČUDO? Evo šta je crveno-belima potrebno da bi se domogli plej-ina Evrolige!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Posle tri nedelje pauze zbog nacionalnih kupova i FIBA prozora, vreme je da se najbolje evropske košarkaške ekipe ponovo vrate na najveću pozornicu i polako uđu u završnicu sezone Evrolige.

Do kraja regularnog dela sezone elitnog evropskog takmičenja ostalo je još osam kola i sada je već jasno koja ekipa se za šta bori.

Kada su beogradski večiti rivali u pitanju, njihov cilj u ovom trenutku je da izbore plasman u plej-in, čemu je bliži Partizan, jer zaostaje samo jednu pobedu za timovima u plej-in zoni.

Sa druge strane, Crvenoj zvezdi je potrebno pravo malo čudo za takav uspeh, jer ima tri pobede manje od ekipa iznad crte i još pet dodatnih timova između koje mora da prestigne.

Standings provided by Sofascore

Do kraja sezone, crveno-beli igraju protiv Bajerna i Monaka u gostima, pa imaju tri domaćinstva (Makabi, Panatinaikos, Virtus), zatim im sledi gostovanje Realu u Madridu, pa duel sa Olimpijakosom u Beogradu i na kraju okršaj protiv Efesa u Istanbulu.

Od pomenutih protivnika, Crvena zvezda praktično mora da pobedi tri, a to su Bajern, Makabi i Efes, koji su joj direktni rivali u borbi za plej-in. Sa druge strane, preostalih pet ekipa su joj realno nedostižne, ali bez obzira na to, puleni Janisa Sferopulosa ni protiv njih nemaju luksuz poraza. Naravno, sme Zvezda da izgubi neku od tih utakmica, ali svakim porazom joj se šanse za plej-in dodatno smanjuju.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Na kraju, računica je jasna! Crvena zvezda mora da pobedi po četiri utakmice više od Valensije i Makabija, tri od Partizana i po dve od Armanija, Žalgirisa, Efesa i Bajerna.

Naravno, Zvezda ima bolji međusobni skor od Partizana i Valensije, pa bi joj bila dovoljna i pobeda manje od gore navedenih, ali to bi bio garant samo u slučaju da nijedna druga ekipa nema isti skor, pa da se ne pravi krug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading