NIŠTA NIJE KAKO TREBA: Večiti u ogromnim problemima uoči derbija!

Autor: P. Z.

Sport

29.02.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobari i delije poprilično zabrinuti.

NIŠTA NIJE KAKO TREBA: Večiti u ogromnim problemima uoči derbija!

Foto: Starsport

171. večiti derbi

Prolećni deo sezone Superlige Srbije već se zahuktao, pošto su odigrana tri kola, posle kojih je potpuno jasno da su večiti rivali i te kako spremni da se do poslednjeg atoma snage bore za titulu državnog prvaka.

U ovom trenutku, Partizan ima bod više od Crvene zvezde i veliku priliku da 172. večiti derbi dočeka u prednosti, pošto je do najveće utakmice srpskog fudbala ostalo još samo jedno kolo, u kom crno-beli imaju lakši zadatak.

Standings provided by Sofascore

Predstojećeg vikenda "parni valjak" dočekuje pretposlednju ekipu na tabeli, Železničar, dok tim iz Ljutice Bogdana gostuje trećeplasiranom TSC-u u Bačkoj Topoli. Ti susreti su na programu u subotu, a zatim sedam dana kasnije dolazi večiti derbi.

Derbi je utakmica kojoj se navijači oba tima generalno najviše raduju, pogotovo kada je mala bodovna razlika na tabeli, kao što je slučaj sada, ali ovog puta i grobari i delije imaju razlog i za malu dozu straha, pošto ni kod jednih ni kod drugih ne cvetaju ruže, iako ređaju pobede.

Naime, Partizan jeste u prva tri kola prolećnog dela sezone postigao čak osam golova, ali ono što navijače brine pred derbi jeste napad. Situacija oko povrede Mateusa Saldanje nije potpuno jasna i to je razlog zbog kog grobari najviše strepe.

Republika

Foto: Starsport

Mateus Saldanja protiv Crvene zvezde

Sa druge strane, odbrana Crvene zvezde je dolaskom Vladana Milojevića na klupu postala poprilično zategnutija i njegovi puleni su na tri meča primili svega jedan pogodak. Međutim, pristalice crveno-belih brine poslednja linija tima, odnosno pozicija desnog beka, na kojoj bi neprikosnoven trebalo da bude Kosta Nedeljković, ali je on povređen i veliko je pitanje kada će se vratiti na teren.

Republika

Foto: Starsport

Kosta Nedeljković protiv Partizana

Dakle, iako Partizanov napad i Zvezdina odbrana funkcionišu sjajno u drugom delu sezone, upravo su to delovi tima koji brinu navijače uoči 172. večitog derbija.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan će po 172. put u istoriji odigrati ligaški meč u subotu, 9. marta, na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom od 17 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading