TUGUJE SRPSKA KOŠARKA! Preminuo LEGENDARNI šampion!

Autor:

Sport

27.02.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle duge i teške bolesti.

TUGUJE SRPSKA KOŠARKA! Preminuo LEGENDARNI šampion!

Foto: Republika

Tužne vesti dolaze iz Beograda gde je, kako prenosi "Žurnal", preminuo Milorad Ivačković Ivačko. Poznati srpski košarkaš i član šampionske generacije OKK Beograda umro je posle duge i teške bolesti. 

Rođen je u Vršcu 2. juna 1944. godine, a sa 14 godina je stigao u Beograd. Pored završene gimnazije i upisanog fakulteta obožavao je sport pa je igrao tenis u Crvenoj zvezdi, odbojku u Partizanu, a košarku u OKK Beogradu pošto je živeo odmah pored terena "klonfera". 

Idoli su mu bili Bora Stanković i Slobodan Gordić, a nastupao je kao bek šuter. krasila ga je velika brzina, a bio je odličan kako u napadu tako i u odbrani. Govorio je da obožava gostovanja poput utakmica u Čačku, Skoplju ili Karlovcu, a za OKK Beograd je od 1962. do 1973. godine odigrao 195 prvoligaških utakmica i postigao 996 poena. Sa trofejnom generacijom OKK Beograda bio je šampion Jugoslavije 1963. i 1964 godine.

Bio je jako obrazovan pošto je studurao organsku hemiju na Tehnološkom fakulteta, a diplomski rad je branio kod jedne od prvih legendi jugoslovenskog vaterpola Milana Galeta Muškatirovića. Prestao je da igra košarku kada se vratio iz vojske i dobio dete. Posle košarke je radio u fabrici boa i lakova "Duga"do penzije, ali je redovno igrao turnire veterana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading